Blogit
Aurinko ja kuu

Valua, salaojat, hellevaatteita ja sakot

IMG_2495

IMG_2494

IMG_2498

Tänään täällä on pyörinyt yhteensä 9 työmiestä ja Seneran maalämpöihminen.

Santun käsi on parantunut ja hän on päässyt hommiin. Nyt on taas koko tiimi kasassa. Aamulla tuli betoniauto ja koko kellarin lattiat valettiin. Alle jäivät lattialämmitysputket, joita en ehtinyt kuvaamaan.

Valu kuivuu nyt x päivää ja sillä aikaa tehdään salaojitusta. Yritän selviytyä järkytyksestä, sillä piha on todella hurjassa kunnossa, eikä tässä vielä mitään. Kun iso kaivinkone tulee kaivamaan viemäreitä pihan poikki, on peli menetetty. No, ihan vitsillä. Olen vain lievästi järkyttynyt, sillä eihän sitä koskaan tajua mitä kaikkea tällainen remontti aiheuttaa, ennenkuin remontti on päällä. Olen varautunut kaikkeen. Kyllä olen.

Talon ympärillä on paljon betonirakenteita, kukkapenkkejä, portaita ja terassikin. Periaatteessa kaikki joudutaan purkamaan salaojituksen tieltä. Ainoat, joiden toivoisin säilyvän kokonaisina ovat portaat. Pikkuportaat saunan oven edessä ja portaat epävirallisen ulko-oven edessä. Jos niitä ei saada ehjinä, joudutaan rakentamaan uudet. Kuistin edessä ollut betoniterassi oli jo haljennut ja painunutkin, se jouti pois jokatapauksessa.

Viikonloppuna kaiken ajan vei tyttären Prometheus-juhlat ja muuten olen ajellut satoja kilometrejä hakemassa netistä löytämiäni keittiön 50 -luvun kaappeja. Torstaina lähdetään matkoille, en ole pakannut tai tehnyt juurikaan mitään matkan eteen. Jotain hellevaatteita käyty ostamassa, sillä niitä ei täällä Suomessa ole todellakaan tarvittu tänä kesänä.

Kaiken kukkuraksi, kannustukseksi remonttiin, saatiin jonkin naapurin toimesta sakot kaikkien autoihin myös urakoitsijoiden, koska autot oli parkkeerattu ajosuunnan vastaisesti. Tie on kapea, parkkeerauspaikkoja on tosi vähän. Autoja on tuossa tien reunassa parkissa 3-4 ja kääntöpaikka on noin 300 metrin päässä tai sitten voi kääntyä vaarallisesti pienessä risteyksessä peruutellen ja pyörien. Ilo se on pienikin vahingonilo. Kai.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *