Blogit
Aurinko ja kuu

Se on valmis! Ja monta muuta valhetta, jotka voi itselleen uskotella

IMG_8213

Yhteistyössä Ikikivi.

Tänä aamuna lähti roskalava pihasta. Kahden vuoden pituinen remontti on ohi -remonttimiesten osalta. Saneerausprojektimme viimeinen osuus eli ulkovuoriremontti kesti reilut neljä viikkoa. Sen yhteydessä purettiin talon ulkovuori vinolaudoitukseen saakka. Sitten tsekattiin eristeitä sisäseinässä, vaihdettiin kuistin joskus kastuneet purueristeet, asennettiin Ekovilla -eristeet, tuulensuojalevyt, koolaukset, pystyrimalaudoitus ja ansennettiin uudet ikkunapielet. Myös sähkökaappi ja pistorasiat suojattiin, lisättiin 1 pistorasia ja kaikki sähkötyöt ja antennipiuhat ym. jätettiin laudoituksen alle. Ikkunoihin asennettiin uudet ikkunapellit ja kuistin kivijalan saumaan pelti. Myös pelastustikkaat asennettiin jokaisen makkarin ikkunan alle.

IMG_8208

IMG_8207

Lisäksi pihaan, terassin päätyyn, valettiin betonilaatta kesäkeittiötä varten (tämä onkin sitten tarina erikseen. Tulimme nimittäin hieman huijatuiksi terassiasentajan toimesta) ja viemäriremontista jäänyt reikä saunan edustalla valettiin kiinni.

Sittenhän sitä voisi ajatella, että on valmista. Tavallaan on, mutta ei sitten kuitenkaan. Eihän vanhoissa taloissa koskaan ole. Ensi viikolla mies alkaa ystävänsä kanssa rakentaa pihavajaa. Sitten on kesäkeittiön vuoro. Pihaan pitää tuoda uutta multaa ja istuttaa nurmikko. Talo pitää maalata vielä kertaalleen. Onhan siinä. Hommaa. Sitten kun ne hommat on tehty, voidaankin alkaa suunnittelemaan talomme alkuperäisten ikkunoiden ja sisäovien kunnostamista.

IMG_8219

Mutta juuri nyt, on hyvä hetki. Hetken tyyni. Piha näyttää valtavalta, kun lähes kaikki remonttitelineet ja -koneet ovat poissa. Vihdoinkin myös putkiremontista saakka olleet remonttiroskakasat ovat poissa. Yksi puoliksi maatunut halko- ja kivikasa on vielä selvittämättä. Jos ulkona olisi yhtään lämpimämpää, muuttaisin tuonne pihalle. Talvitakki, hanskat ja pipo päälle ja touhuamaan, jotta tulee valmistakin joskus.

IMG_8220

Kommentit (1)

  1. Pihahullut! – Aurinko ja kuu

    […] Lisää kiviprojektista täällä (pohjatyöt), täällä (asennus) ja täällä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *