Blogit
Aurinko ja kuu

Väkersin pohjapiirroksen

kellarin pohja

Meillä ei ole talosta tarkistusmitattuja piirroksia, vain vuonna -79 tehty sähkösuunnitelmapiirros, joka ei kyllä ole yhtään oikein. Siihen olin muuttaessamme tänne, 10 vuotta sitten, mitannut seinien pituuksia.

Torstaiyönä piirtelin edelleen suuntaa antavan, mutta huomattavasti oikeamittaisemman pohjapiirroksen noin 5 cm tarkkuudella ( 1 ruutu = 10 cm). Vaikea yhdistää 10 vuotta sitten mittaamani sisämitat ja nyt olevat mitat, kun sisäeristeet ja sisäseinärakenteet on purettu, mutta tässä pitäisi nyt olla mitat ajateltuna oikein seinineen päivineen.

Tämä (yllä) on siis tila nyt, jotta hahmottaisin, että mitä mahdollisuuksia siinä oli.

Alla kuva, johon olen piirtänyt kaikki vaihtoehdot päällekkäin yhtenä sekamelskana. Vahvimmalla on kirjoitettu ne, joihin päädyttiin. Se on lähes alkuperäisten suunnitelmien mukainen. Päädyimme siis suuren pohdinnan jälkeen alkuperäiseen suunnitelmaan, vessaa lukuunottamatta. (oleskelutila ei mahtunut kokonaisuudessaan paperille). Muuri ja kantavat seinät rajoittivat tilaratkaisuja kuitenkin aika paljon.

IMG_7759

LVI-suunnittelija ja putkimies kävivät eilen. Siksi suunnitelmille tuli kiire. Onneksi olin paikalla ja tarkkana ja miettinyt asiat puhki, sillä siinä olisi ohimennen suunniteltu kaikki vesipisteet ja maalämpöpumppujen paikat ilman minua. Antti tietysti ilmoitti minulle asiasta, mutta en ihan tajunnut, että siinä hetkessä ne päätetään. Onneksi puutuin rohkeasti keskusteluun ja osoitin lavuaarien, suihkujen ja pumppujen paikat. Niitä ei oltaisi minulta kysytty, asiantunteva äijäpoppoo palaveerasi niin tiiviisti. Siinä hetkessä piti sitten myös päättää, että tuleeko vanhan takan tilalle takkavaraus vai vessa vai ei mitään.

Olishan se ollut unelmaa, että meille olisi tullut toinen kunnon olohuone kellariin, mutta sitten olisi pitänyt tinkiä varastotilasta eli autotallista ja se taas olisi aiheuttanut sen, että joko pihalle olisi pitänyt rakentaa pieni pihavarasto tai varastoitava tavara olisi pikkuhiljaa kertynyt sinne uuteen upeaan olohuoneeseen… Prioriteetit pitää miettiä tarkkaan ja tilan oikea funktio ja tarve. Oli siinä punnitsemista.

Ensi viikolla uusitaan jo viemäreitä. Yksi päivä siis ainakin evakossa.

Eilen yksi työmiehistä, Santtu, loukkasi itsensä. Käsi jäi piikkauskoneen ja betoniseinän väliin. Onneksi ei mitään mennyt poikki, mutta käsi on ilmeisesti huonossa kunnossa, sillä sairaslomaa tuli viikko. Voi Santtua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *