Blogit
Aurinko ja kuu

Vähän lukemisesta..

Minua pyydettiin kuvaamaan lukemiani kirjoja yhtä sivustoa varten. Hassu pyyntö ajattelin, enhän edes ehdi lukea. Se onkin yksi suremistani asioista. En löydä niin paljon aikaa lukemiseen, kuin haluaisin. Moni ihanuus jää lukematta, maailma kokematta.
Aloin kasata tänä kesänä lukemiani kirjoja ja kas, siitä tulikin ihan pino. Pieni, mutta pino kuitenkin. Kuvasta puuttuu vielä Piiat -kirja, koska olen lainannut sen jo eteenpäin.
Pinoon olisi voinut myös lisätä pari ruoka-, neule-, ja koirankasvatuskirjaa, mutta en laskenut niitä nyt tähän pinoon.
Taidan olla hieman kevyemmän- tai elämänkertakirjallisuuden ystävä. Etenkin naisten tarinat näyttävät koskettavan minua.
Huomaan häpeileväni kirjamakuani ja eritoten sitä, kuinka vähän luen. Olisi hienompaa kertoa lukevansa joka viikko kirjallisuuden klassikoita ja filosofisia teoksia. Mutta kun se aika tulee, että päivät eivät täyty vain pyykinpesusta, ruoanlaitosta, töistä ja lasten hakemisesta ja viemisestä ja siitä, että illalla on niin väsynyt, että silmät painuvat kiinni jo viidennen sivun jälkeen, otan kaikki lukemattomuudet kiinni. Kyllä sekin päivä vielä koittaa.

Tämä kirjapino rakentui näin:
Vampyyrisarjan ensimmäinen osa Houkutus. Luin sen, koska halusin tietää mistä tyttäreni oikein vaahtoaa. Tämä kirja oli vaikea saada luettua loppuun. Teinihömppää.

Nälkäpelin kanssa sama juttu, mutta oikeastaan innostuin elokuvasta ja luinkin sitten molemmat ilmestyneet kirjat. Pidin.

Harry Potteria olen vihdoin päässyt lukemaan pojilleni, jotka nyt jaksavat kuunnella paksua kuvatonta kirjaa. Sitä on ollut kiva lukea.

Tiibetin Tyttäret on mielenkiintoinen sukellus toiseen kulttuuriin ja aikamoiseen tarinaan naisista kulttuurissa, joka kiehtoo minua valtavasti.

Piiat on ihana kirja ja mielenkiintoinen näkökulmaltaan.

Seuraavaksi on jonossa Zlatan Ibrahimovic, koska haluan sukeltaa hetkeksi poikani harrastaman jalkapallon maailmaan. Tosin, koira ehti syödä kirjasta osan. Onneksi vain kuva -osuuden (tai tässä tapauksessa se on tietysti hyvin harmillista).

Oli pinoni miten pieni tai korkea, se on minun pinoni. Kuvaavaa taitaa olla se, että suurin osa kirjoista liittyy lapsiini. Niinkuin elämänikin. Juuri nyt.

Kommentit (2)

  1. eilen tänään huomenna

    Hassua, vaikka minäkin saan nykyään vain harvoin lukea, on viimeksi luettujen kirjojen listasssa myös kolme sinun kirjaasi: Piiat, Tibetin tyttäret ja Harry Potterkin siellä vähän kauempana! Joo, saispa uppoutua, mutta ehkä se aika tulee taas pian! Nyt vaan katson toisella silmällä telkkaria ja se tympii. Hömppää, johon ei tarvitse keskittyä, kun toinen silmä on lapsessa kiinni!

  2. Hannele

    Kiitos Tarte Tatin-ohjeesta, kopioin sen blogiiini. Olipa tosi hyvää!
    Mukavaa syksyä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *