Blogit
Aurinko ja kuu

Vaaleanpunainen unelma -terveisiä Nizzasta

IMG_9090

Olin reissussa ja kiitos, teki hyvää. Keväinen aurinko lämmitti jo ihan kunnolla, vaikka aamut ja illat olivat viileitä. Nyt taas malttaa odotella kesää.

Kävimme matkan aikana myös Monacossa, koska kävin moikkaamassa veljeäni sairaalassa. Hieman synkkä ja jännittävä sairaalavierailu vaati vastapainoksi hetken luksusta ja vaaleanpunaista unelmaa. Päätimme istahtaa Monacon Cafe de Paris’n terassille ja tilata Shampanja-juomat. 23 euron lasilliset nautittiin asiaan kuuluvalla hartaudella ja sitten lähdettiin junalla takaisin Nizzaan päin.

IMG_9061

IMG_9053

Matkalla jäimme suunnitelusti Beaulieu-sur-mer -asemalla, vieraillaksemme Rothschildien Villa Ephrussi’ssa. Villan on rakennuttanut Béatrice Rothschild ja naisen rakennuttamalta koko komeus puutarhoineen näyttääkin. Koko Villa on yhtä vaaleanpunaista unelmaa. Villan alueella on 9 erilaista puutarhaa, joilla on kaikilla oma teemansa. Talon edessä on klassinen ranskalainen puutarha ja sen oikealla puolella kulkee polku, jota pitkin pääsee mm. japanilaiseen puutarhaan ja ruusupuutarhaan. Kyllä tuolla kelpaisi kesänsä viettää puutarhoja mittaillen ja suihkulähteistä nauttien. Puutarhassa on myös kahvila, jossa istuessa, voi hyvin kuvitella itsensä 1900-luvun alun verkkaiseen elämänmenoon.

IMG_9065

IMG_9064

IMG_9075

IMG_9072

Villassa vierailuun kannattaa varata aikaa, sillä puutarhat vievät mennessään. Myös bussikuljetus Villalta vie aikansa, sillä bussit ovat täynnä, eikä ensimmäisen kyytiin välttämättä pääse. Olen viettänyt paljon aikaa Etelä-Ranskassa, mutta tämä oli jäänyt minulta kokonaan näkemättä ja suosittelen todella lämpimästi siellä käymistä.

IMG_9093

IMG_9090

Kommentit (2)

  1. LauraR

    Käyn käppäilemässä Villa Ephrussin pihamaalla aina kun olen maisemissa ja vaikka käyntejä on kertynyt, on jokainen kerta aina yhtä suuri ilo. Iso suositus! Kuten toki koko Cote d’Azurille❤❤❤

    • prisca

      Joo, kyllä tämä on sellainen paikka, jossa voi käydä useammankin kerran. Etenkin, jos käy visiitillä eri vuodenaikoihin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *