Blogit
Aurinko ja kuu

Ulkovuoriremppa, osa 3

IMG_7870

IMG_7868

Niin, kevään kaunein viikonloppu ja rakennustelineet on siirretty viimeiselle seinälle. Kolme viikkoa on nyt kestänyt tätä remonttia ja ensi viikolla viimeinenkin seinä ja toivottavasti muutkin yksityiskohdat, kuten pelastustikkaat, saadaan paikoilleen. Sitten on remonttiporukalla vielä pari valuhommaa ja ehkä jotain muutakin, jota en vielä tajua. Ihan älyttömän nopeasti on remontti edennyt. Todella hyvää työtä remonttiporukalta. Huolella ja pieteetillä kaikki talon kulmat ja vinkurat tehty. Naapuritkin huikkaavat kannustavia kommentteja ohi kulkiessaan. Tuntuu kivalta saada kehuja talon ulkonäöstä. Minusta on tärkeää, että naapureidenkin mielestä talosta tulee hieno. Vaikuttaahan se meidän koko tien yleisilmeeseen.

IMG_7866

IMG_7873

Näin kauniina viikonloppuna ei malta olla poissa pihalta. Ensin siivosin kodin sisältä, koska sisällä oleva kaaos on helpommin hallittavissa kuin pihalla oleva sekasorto. Olemme silti onnistuneet jo fiilistelemään tulevaa pihaa ja sitä päivää, kun remonttikamat lähtevät pihasta. Työtä on vielä paljon sen jälkeen, mutta mitäpä muuta sitä omakoti-ihminen kesällä tekisikään? Talo pitää mm. maalata vielä kertaalleen.

IMG_7867

IMG_7875

Olen laitellut kukkia. Hahmottelen ruukkupuutarhaani talon kadun puoleiselle terassille. Luultavimmin kaikki pitää vielä kertaalleen siirtää pois tieltä, mutta kai sitä nyt saa kuitenkin fiilistellä. Kävin kaksi viikkoa sitten ostamassa ison kasan kukkia, mutta ne eivät tykänneet yöpakkasista, eivätkä sisällä olostakaan, joten suurimman osan kävi vähän huonosti. Kukkapenkissä kasvavat jo tulppaanit, pionit versoavat, kylvin pioniunikon siemeniä ja kesäkukkien siemeniä ja istutin laventelia. Tänään on ehkä pakko käydä taas Muhevaisella.

Mies on päässyt grillailun makuun. Eilen syötiin ensimmäinen grillilounas ulkona. Tuonne terrassin päätyyn rakennetaan grillisysteemi/kesäkeittiö. Hong Kongista löydettiin todella edullisesti parilagrilli alennuksesta ja kokoontaitettava ruokaryhmä, joka ei mielestäni näytä yhtään hullummalta. Puupinnalle voisi ehkä tehdä jotain, mutta katsotaan.

IMG_9765 IMG_9768

Pakkohan tässä on miettiä asioita jo eteenpäin ja meillä on aina ollut kyky nähdä kaiken kaaoksen ja remontin yli tulevaan. Välillä se on kyllä vaatinut hieman pinnistelyä ja joskus se on vähän huonokin asia, sillä haaveet eivät aina toteudu juuri sellaisina kuin ne on kuvitellut, mutta kun parhaansa yrittää, niin enempää ei voi toivoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *