Blogit
Aurinko ja kuu

Tunnustus hiihtolomasta

IMG_8243 2

Hiihtoloma on mukava lepohetki ennen loppukevään kiriä. Meidän perhe ei vain ole koskaan oikein osannut tehdä hiihtolomalla mitään. Tai siis yritetty on, mutta tämäkin viikko taas todisti sen, että ehkä turha hiihtolomasuorittaminen kannattaa lopettaa nyt kertaheitolla.

Nämä tapahtumat kuvastavat suht täydellisesti sitä, mistä meidän hiihtolmat on tehty. Mies sai vihdoin ostettua uudet hokkarit ja sai sitten nuorimmaisen houkuteltua, pitkän keskustelun jälkeen, mukaansa luistelemaan. No, he palasivat yllättävän nopeasti, koska kaikki lähitienoilla olevat luistelukentät olivat kiinni. Niitä on kolme.

Noh, seuraavana päivänä oli tarkoitus lähteä Stadin talviriehaan Paloheinään. Vanhimmainen oli sopinut isoäitinsä kanssa taidenäyttelykierroksen, joten hän oli pois pelistä. Pojat jouduimme pakottamaan mukaan, uhkailemalla mm. pelikielloilla. Pakottamiseen meni ainakin tunti. Nuristen he sitten lähtivät mukaan. Stigat ja luistimet pakattiin autoon ja menoksi. Perillä oli ihmeen vaimeaa. Ei ollenkaan talviriehatunnelmaa. Pienen googletuksen jälkeen selvisi, että olimme kolme tuntia liian aikaisin liikkeellä. Mutta kuka järjestää talviriehan klo 16.30 eteenpäin? Eikö hiihtolomalla kaivata tekemistä juurikin päiväsaikaan? Pojat jäivät sitten autoon mököttämään ja minä ja Jani lähdimme laskemaan mäkeä, koska ei jaksettu jäädä enää neuvottelemaan. Laskimme muutaman kerran ja totesimme, että eiköhän lähdetä.

IMG_8262 2

Päätimme kuitenkin käydä katsastamassa lähiluistelukentän. Se oli auki, joten sinne! Mutta se sulkisi puolen tunnin päästä huoltotauon vuoksi. Puoli tuntia luistelua riitti ihan hyvin. Nyt voidaan sanoa, että ollaan ulkoiltu hiihtolomalla. Tai ainakin yritetty kovasti.

Oltiin me kuitenkin ystäväni järjestämässä talviriehassa maalaismaisemissa viime lauantaina. Ohjelmassa oli hernekeittoa ja tikkupullaa laavulla ja sitten talolla oli askartelua, linnunpönttöjen nikkarointia ja maailman parasta pannukakkua.

Loppulomaan kuuluu vesipuistoa ja Superparkia. Sinne ei ketään tarvitse pakottaa.

IMG_8237 2

IMG_8246 2

IMG_8248 2

IMG_8250 2

IMG_8254 2

Kommentit (2)

  1. Milla – Sukhimatot

    Toivottavasti on ollut rento ja talvitunnelmainen loppuloma – lumileikkien kannalta osui aika kivat ilmat (vaikka ihan kiva, kun se arkikin taas alkaa!).

    • prisca

      Ihan kivahan tämä hiihtoloma on, kunhan lakkaa suorittamasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *