Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Tulipahan todistettua, että laatikoiden siivous ei ole turhaa.

Mä olen aina ajatellut, että laatikoiden ja komeroiden siivous on turhaa. Välttämätöntähän se välillä tietysti on, mutta kyllähän siitä tulee olo, että haaskaa aikaansa siivoamalla jotain, mikä ei näy minnekään. Kun aika on kortilla, harvemmin sitä aloittaa kaappien siivoamisesta, eikö niin?

Kaikki alkoi siitä, että minua on alkanut himottamaan yleiskone. Sellainen, joka tekee täydellisiä taikinoita ja vatkaa samalla, kun minä teen muuta. Tämä on täysin opiskelujeni syytä, sillä olen Perhon ravintolan keittiössä oppinut rakastamaan keittiökoneita. Hyvälaatuisia sellaisia.

Olen vastustanut keittiökoneita ihan vain siksi, koska ne vievät tilaa. Mutta pienillä muutoksilla saattaisin saada yleiskoneen mahtumaan. Keittiömme on parin vuoden aikana täyttynyt kaikenlaisesta tavarasta, enimmäkseen mausteista, öljyistä, etikoista ja miehen alennuksesta ostamista chilikastikkeista ja nuudelipakkauksista. Hänellä on kumpaankin jonkinlainen addiktio. Se on raivostuttavaa. Jotain supervahvaa chilikastiketta kun äkytetään tippa kerrallaaan. Ja meillä on yhteensä 20 pulloa erilaisia chilikastikkeita. Viimeisimmät ilmestyivät meille toissapäivänä.

Minulla alkoi pitkähkö loma, jonka aikana teen kyllä vähän töitä, mutta koulua ei ole. Olin muutenkin ajatellut pyhittää hiihtolomani siivoamiselle. Sillälailla rauhassa, huone kerrallaan. ilman kiirettä. Niinpä aloitin keittiön kuiva-ainekaapeista ja maustekärrystä. Jospa keittiöön saisi jollain ihmeellä lisää tilaa. Siivosin, yhdistelin, heitin pois, laitoin varastoon, lajittelin ja järjestin.

Siirsin varastoon esimerkiksi miehen ostamat 11 erilaista avaamatonta chilikastikepulloa. Ne 10 avattua saivat jäädä. 5 laakerinlehtipussia yhdistin yhdeksi ja samoin mustapippurit muiden muassa . Eltaantuneet avatut pähkinäpussit, riisipakkaukset, joissa vain kourallinen riisiä ja pölyttyneet pastat heitin pois. Tilaa tuli niin paljon, että sain tavaroita laatikoihin ja ihanasti taas laskutilaa käyttöön ja keittiöön tilan tuntua. Vielä kun keksisi minne JÄTTIMÄISET muropaketit saisi mahtumaan, kun kaappeihin tai laatikoihin ne ei mahdu. Onko sulla jokin kikka tähän pulmaan?

Mutta palataan siis siihen yleiskoneeseen. Jos maustekärryn tilalle ostaisi apupöydän, jonka alla on hyllyjä, mausteet saisi hyllyille ja koneen siihen päälle. Sain koulusta Levainjuurta ja haaveilen valmistavani leipää joka viikonloppu. Käsin ei vaan saa millään niin kaunista ja hyvän sitkoista taikinaa kuin mitä yleiskoneella saa. Tai ainakaan minun kärsivällisyyteni ei riitä vaivaamaan taikinaa niin pitkään ja perusteellisesti.

Anyway, laatikoiden siivous johti lisätilaan keittiössä. Älä koskaan siis aliarvioi laatikoiden siivoamista. Tämä on lähinnä muistutus itselleni.  Nyt kahvia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *