Blogit
Aurinko ja kuu

Tuliaisia Pariisista, Le Marais

image1

FullSizeRender

Takaisin Suomessa. Toin Pariisista tuliaisiksi muutaman vinkin.

Sunnuntaina olin perheeni kanssa lounaalla Pariisin Le Marais’ssa, neljännessä kaupunginosassa. Joka kerta sieltä löytyy jotain uutta ja kiinnostavaa. Siskoni tietää aina Pariisin trendikkäimmät ravintolat ja tällä kertaa vuorossa oli brunssiravintola Benedict. Nimensä mukaisesti ravintolasta löytyy kuutta erilaista oeufs benedict -annosta hampurilaisten ja salaattien lisäksi. Lisäksi tietysti tämän hetken must brunssiannos Pohjois-Afrikkalainen Sahkshouka. Ravintolan tuoreista hedelmistä ja vihanneksista tehdyt alku-cocktailit ovat kuulemma herkkua myös. Itse valitsin avocadolla ja tomaattikastikkeella höystetyn oeufs benedict -annoksen ranskalaisilla. Hyvää oli. Aamupäivästä ravintolaan oli jono, eli sinne kannattaa varata pöytä etukäteen tai mennä vasta iltapäivästä kolmen jälkeen. Mutta ilmeisesti jonottamallakin pääsee.

Jo matkalla ravintolaan huomasin ihmisten jonottavan ja odottavan erään sisustusliikkeen ulkopuolella. Palattuamme ravintolasta liike oli auennut, enkä voinut olla menemättä sisään. Aivan hurmaava konsepti. Kahvikupeista huonekaluihin kaikkea, aikalailla skandinaavisen tyylistä siustustavaraa. Fleux levittäytyi kadulla neljään eri liikehuoneistoon ja olisihan sieltä tehnyt mieli ottaa mukaan vaikka mitä, mutta tällä kertaa ei oikein ollut voimia miettiä kuljetusta, kun olin lähtenyt matkaan ihan minimimäärällä tavaraa ja kasseja. Ilokseni huomasin, että kaupan nettisivuilta voi tilata Suomeenkin tavaraa. Kauppa ei tosin ole ihan halvimmasta päästä.

Sen verran tämä remontointi aiheuttaa priorisointia, että yhtään ei vaatekaupat tällä kertaa kiinnostaneet, vaikka sunnuntain kävelyllä oli jo perjantain hautajaisten jälkeen vähän voimiakin ja Le Marais pursuaa kaikkea ihanaa. Silmäni kiinnittyivät pelkästään sisustusliikkeiden ikkunoihin.

Vielä yksi vinkki, aivan mahtava tori, ei mikään suuren suuri, mutta siellä on ihania pieniä toriravintoloita ja ennenkaikkea hyvä tunnelma. Tori on erittäin hipsterihenkinen -ranskaksi très Bobo: Le marche des enfants rouges. Vahva suositus.

image4

image5

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *