Blogit
Aurinko ja kuu

To do 1-6

IMG_2402

IMG_2405

Olen lähdössä lasten kanssa matkoille ensi viikolla. Mies jää töihin ja kotimieheksi. Reissua ennen pitänee päättää pari asiaa ja tilata asioita valmiiksi. Loman aikana luultavimmin saadaan seinät muurattua ja kaakeloitua. Sitä varten pitäisi olla valmiina myös hanat ja suihkut (kellarin osalta).  Yläkerrosten vessat ovat ajankohtaisia vasta syksymmällä.

Urakointifirmamme lähtee ansaitulle kesälomalle syyskuun alussa kahdeksi viikoksi. Sitä ennen oli tarkoitus saada kellari valmiiksi, mutta ne pirun kaakelit… Näyttää siis siltä, että kellari valmistuu vasta syyskuun lopussa. Siihen saakka siis pihasuihkuillaan.

Noniin, to do:

1. Kylppärin ja vessojen seinäkaakelit on päätetty ja tilattu. Tosin olen sekoillut tilauksen kanssa ihan kunnolla. Ensin tilasin 20×20 laattaa vain kylppärin verran, mutta sitä oltiinkin vahingossa tilattu 5 neliötä enemmän, kuin halusin, joten nyt se riittää myös kellarin vessaan. Mennessäni tilaamaan lisää muihin vessoihin, päätinkin tilata pienempää laattaa. Tilasinkin sitten lattianeliöiden mukaan, enkä seinäneliöiden, eli aivan liian vähän. Nyt pitää siis mennä kolmannen kerran tilaamaan lisää laattaa. Huoh.

Mattavalkoiset peruskaakelit. Saumausaineeksi valkoinen tai harmaa. Hinnat 20×20 12,90e m2 ja 15×15 9,9e m2.

Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.29.11 Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.22.21

K-rauta

2. Lavuaarit ja hanat löydetty. Ei tilattu. Tulevat yläkerrosten vessoihin. Ei kiire.

Ja nämä lavuaarit MIKÄLI löydän sopivat allaskaapit noille. Se onkin ollut vaikeampaa kuin ajattelin. Haluan siis jotkut vanhat kaapit, komuutit tms.

Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.32.44Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.35.57

Netraudasta altaat ja hanat

3. Lattiakaakelit löydetty, mutta tilaamatta, sillä en ole nähnyt värejä livenä. Sekin on osoittautunut varsin hankalaksi tehtäväksi. Näyttäisi siltä, että Helsingin alueella vain yhdessä kaupassa on nämä mallikappaleet esillä. Sinne siis seuraavaksi. Olen kiertänyt jo kolme Pukkilan edustajaa. Kellarin vessaan tulee siis betonilattia, johon ehkä maalaan jotain…

Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.17.58

Pukkila Hinta 64 e m2. Tarve on 3,5 m2.

4. Kellarin vessaan haluaisin meidän vanhan pannuhuoneen lavuaarin, mutta siihen sopivia hanoja onkin vaikeampi löytää, kun seinään kiinnitettävää ei tuohon kohtaan voi laittaa. Se pitää päättää ja miettiä.

5. Pistokkeiden, katkaisijoiden ja lamppujen paikat. (Jenkkilamppujen tilauksesta ei tainnut nyt tulla mitään, käytetään siis luovuutta, tullee paljon halvemmaksi.) Tosin lampuilla ei niin kiire, kunhan paikat saa päätettyä ja lamppujen laadun suurinpiirtein. Upotettu? Led? Kuinka monta? Miten ne syttyvät ja mistä? Pistorasioita kannattaa kai asennuttaa enemmän kuin ajattelisi tarvitsevan. Näin olen kuullut.

6. Mitä kellarin portaikolle tehdään? Haluanko maalata lattiapintoihin jotain ennen lakkaamista? Jos, niin mihin ja mitä?

8w0hE - Imgur    733bfc3d578ca1c1bd0ea5c883b95398

Kuvat Täältä ja Täältä.

Seinäkaakelit voi hakea ensi viikolla.

Marokkolaisissa menee vielä 7 viikkoa.

Lattialaatoissa menee noin 5 viikkoa.

Suihkusekoittajan ja suihkun taidan hakea suoraan kaupasta.

Pikkuhanat ja lavuaarit ehtivät hyvin netinkin kautta, koska niitä tarvitaan vasta syksymmällä.

Amme asennetaan viimeiseksi.  Toimitusaika 2-3 viikkoa.

Näyttökuva 2015-07-16 kello 9.46.09

Netrauta

Säästääkseni rahaa, aikaa ja vaivaa olen luopunut vessojen seinien erikois/värikaakeleista ja kylppärin seinään valetuista hyllyistä ja penkistä. Parempi ottaa irtokalusteet, niin ne saa sitten sinne minne käytäntö näyttää parhaaksi. Sitäpaitsi puu pehmentää muuten aika kylmänsävyistä kylppäriä, jos hankitaan puiset kalusteet, kuten hylly ja penkki. Eikä tässä varmaan vielä kaikki. Palaveria Antin kanssa pukkaa…

Niin ja maalämpöasennuksen ensimmäinen vaihe on sovittu elokuun alkuun. En oikeastaan tiedä mitä silloin tehdään, mutta kaippa ne laitteet tulee ja ainakin maalämpökaivosta vedetään putket autotallin seinän läpi sisään. Autotalli muuttuu virallisesti tekniseksi tilaksi.

Huomenna asennetaan vesikiertoinen lattialämmitys ja sitten valetaan lattia. Pieni ja varovainen ”jihuu”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *