Blogit
Aurinko ja kuu

Terveiset tulevaisuuteen!

image1

Kauhee kiire ja hösis. Se on arki nyt isolla A:lla. Teini järjestelee Tet -paikkaansa ja siihen liittyviä asioita, sekä pohtii lukiovalintojaan. Keskimmäinen totuttelee koulun vanhimman rooliin kuudesluokkalaisena. Futispelejä on tälläkin viikolla 2 + viikonlopputurnaus +treenit. Kuopus opettelee kouluelämää. Meillä oli vaikeuksia saada hänet ymmärtämään, että koulun jälkeen tullaan suoraan kotiin, tehdään läksyt ja sitten vasta tavataan kavereita. Yhtenä päivänä hän viipyi kotimatkallaan 4 tuntia! Silti, kaiken keskellä ehdin tehdä töitä ja keskittyä remonttiin.

Erityisen iloinen olen, että tajusin tarttua erääseen tilaisuuteen…

Isoja remontteja tehdessä, on tapana jättää rakenteisiin terveiset talon tuleville sukupolville. Me löydettiin 10 vuotta sitten, kun tänne muutettiin,  kirjastohuoneen seinälevyistä iso piirros, jossa tikku-ukkotyttö ja -poika pitivät toisiaan kädestä. Niiden yläpuolella luki 1979. Edellinen isompi remontti oli siis tehty tuolloin. Muuttaessamme teimme pintaremontin koko taloon.

Vuonna 2008 rempattiin yläkertaan lapsille omat huoneet. Sivulaivat avattiin ja yläkertaan saatiin kolme huonetta. Ikkunatkin vaihdettiin koko talosta. Sivulaivojen rakenteista löytyi vanhoja kuvia ja lehtiä ja yksi pehmolelupupu. Luultavimmin talon rakennusvuodelta 1957. Tein löydöksistä kollaasin seinälle, mutta Panda söi sen pentuna. Se kyllä harmitti.

ratulaa_juhannus_syntt_rit_008

Nyt on meidän vuoro. Halusin jättää oman jälkemme taloon. Olen kytännyt, että koska Antti ja porukat taas valavat jotain. Kellarin lattioita valettaessa myöhästyin pahan kerran. Mutta toissapäivänä valettiin entiseen autotalliin, nykyiseen tekniseen tilaan kynnys. Kun huomasin, että koko perhe oli poikkeuksellisesti koossa jo iltapäivästä, kutsuin kaikki painamaan kädenjälkensä kynnykseen, joka oli aamupäivällä valettu.

Siinä se nyt on. Meidän puumerkki. Vuosiluku vain unohtui, joten sen raapustan, kun lattialämmityskeskus valetaan. Kädenjäljet olisi voinut laittaa näkyvämmällekin paikalle. Niistä voi tehdä seinään koristeet, portaisiin kivat yksityiskohdat tai jos keittiön välitilan tekee betonista tai sementistä, voi kädet painaa nimmareineen vaikka siihen. Meillä ne ovat nyt talon kynnyksellä muistuttamassa sisääntulijaa, että kenen taloon on oikein astumassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *