Blogit
Aurinko ja kuu

Tavarahamsteri

IMG_7588

IMG_7589

Rakastan vanhojen tavaroiden kauppoja. Ne ovat minulle, visualistille, aarreaittoja, joissa voisin viipyä tunti tolkulla. Lempi paikkani on Hyvinkään Saviaho. Käyn siellä kerran-pari vuodessa. Olin keikalla Hyvinkäällä ja niinpä kävin samalla Saviahossa. Mielessäni oli muutamia juttuja, joita kaipailen ruokauvauksissa aina silloin tällöin. Usein lainaan kuvauksiin rekvisiittaa kaupoista, mutta helpottaa paljon, jos omasta takaa löytyy kaikenlaista. Viime syksynä olin Pariisissa rekvisiitan hankintamatkalla. Matkalaukku huusikin hoosiannaa paluumatkalla ja kiloja oli liikaa. Lentokenttävirkailija katsoi epuskoisena vierestä, kun kaivoin matkalaukustani kuparisen kattilan, keventääkseni ruumaan menevän laukun kuormaa. Tänään lähden Nizzaan muutaman päivän lomalle. Voi apua…

Minulla on kotona luvattoman suuri astiavarasto, mutta onneksi meillä on kellarissa pieni varastotila, jossa säilytän näitä aarteitani. Tila oli ennen kylmäkellari. Remontin jälkeen se ei ole enää kylmä, mutta iso pakastin siellä kuitenkin on ja minun rekvisiitat ja paljon muutakin tavaraa, joille ei olla vielä osattu oikein tehdä mitään remontin jälkeen. Vanhat dvd:t, valokuvakansioita ja muistoja täynnä olevia laatikoita. Ajatukseni hienosta rekvisiittavarastosta ei siis nyt vielä oikein ole toteutunut, vaikka on siellä ne hyllyt ja siellä tavarat, kaikkien laatikoiden takana.

IMG_7592

Ja niinhän siinä sitten kävi, että löysin Saviaholta kaikenlaista. Otin ystäväni mukaan, joka hänkin rakastaa vanhaa ja kaunista, korutaiteilija kun on. Ostosten jälkeen, meille tarjottiin kahvit ja pullaa ja mikäs siinä oli istuessa vanhoilla sohvilla, kuunnellen kyläläisten keskustelua muun muassa metsästämisestä.

IMG_8637 IMG_8636 IMG_8635

Yhden ihan oikean aarteenkin löysin. Suuren Arabian vadin. Suuret vadit puuttuvat usein astiastoista, sillä ne menevät helposti rikki. Siitä piti pulittaa hieman enemmän, mutta olen jo kauan tarvinnut isoa matalaa vatia, esimerkiksi kakuille. Tiedoksi Arabia-faneille, Saviaholla on aivan mielettömät varastot Arabian astioita. Keittiöliinojakin siellä on, niitä tarvitsee kuvauksissa aina, kuten vanhoja kauniita aterimia, sekä keittiövälineitä. Pieniä lampunvarjostimia olen etsinyt pitkään. Ajatuksenani on tehdä niistä kattolamppu. Katsotaan kauanko menee, ennenkuin saan tuon askarreltua.

Tavarahamsteri on taas hetken tyytyväinen. Eivätköhän ne vilahda Iltasanomien viikonloppuresepteissä tässä lähiaikoina. Palaan ensi viikolla, Nizzan tuliaisten kanssa. Sen aikaa minua voi seurata Instagramissa Priscame -tililläni.

IMG_7595 2

IMG_7594

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *