Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Tapetointikohtaus

IMG_0223

Noniin, nyt se tuli. Tapetointikohtaus. Tapetoin eilen illalla yläkerran aulan apinan raivolla. Kamalan vaikeaa oli, sillä katonrajassa on paljon tasoeroja ja seinissä ovia ja pienen pieniä seinänpätkiä.

Homma lähti siitä, että teini-ikäinen tytär oli ensi kertaa tuomassa kotiin uusia kavereita, joiden joukossa myös poikia. Jotta en olisi liian uteliaan oloinen ja malttaisin muina äiteinä antaa nuorten olla rauhassa, keskin alkaa tapetoimaan. Siinä tapetoidessa ei kauheasti ehdi kiinnittää huomiota mihinkään muuhun. Hyvin toimi suunnitelma.

IMG_0222

IMG_0219

Tapetoitava alue oli tosi haasteellinen ja olisin ollut pulassa huonolaatuisen tapetin kanssa, mutta onneksi tämä tapetti oli vahvaa tekoa ja muokkaantui ihanasti kulmiin ja koloihin kostuessaan. Lsäksi liisteri kuului levittää suoraan seinään, joten sekin helpotti tekemistä. Hienoa, nyt sekin on tehty. Löysin tapetin Töölön värisilmästä, jota ei enää ole. Huomasin, että Tapettitaivaasta löytyy samaa ja taitaakin olla tämän merkin maahantuoja.

Kalusteiksi aulaan tulee nyt vielä kellarissa oleva Ikean nojatuoli (kellari taasen odottaa pientä sohvasänkyä), joka taipuu vieraspediksi. Oranssi-keltainen kaappi on Juvi productionin, jonka ostin ja maalasin esikoisen hoitopöydäksi 16 vuotta sitten. Ystävä teki siihen hoitotason päälle. Taso on nyt varastossa odottamassa, josko joskus tulisi vaikka lapsenlapsia… Mietin, että maalaisin kaapin vihreäksi, mutta en taida raaskia kuitenkaan. Tuollainen aurinkoinen väripilkku tekee ihan hyvää kaiken vihreän ja harmaan keskellä. Hieno kissataulu on tyttären tekemä joskus pienenä.

IMG_4654

Takana näkyvä pieni ovi oli ennen ovi sivulaivaan (oven yllä oleva reikä on antennijohdon liitoskohta. Siihen tulee irroitettava kansi). Sivulaiva oli lämmin, joten sinne tein lapsille leikkimökin keittiöineen päivineen. Nyt leikkimökistä on vain ovi jäljellä liikuttavine nimitarroineen. En halunnut peittää sitä remontissa.Oven takana on nykyään osa keskimmäisen lapsen huonetta, jonka varsinainen ovi näkyykin kuvassa. Oveton oviaukko oli ennen sivulaivaremonttia ovi yhteen isoon huoneeseen, joka oli aluksi lasten yhteinen huone. Kun sivulaivat otettiin käyttöön, saatiin niin paljon tilaa, että voitiin rakentaa kaksi huonetta.

IMG_4648

Vasemmalta mennään poikasen huoneeseen, eli laajennusosaan.


IMG_4649

Hieno kissataulu on tyttären tekemä joskus pienenä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *