Blogit
Aurinko ja kuu

taistelu

Tänä talvena on sen verran sairasteltu ja
kamppailtu voimia vievän surun kanssa, että päätin ottaa järeät aseet käyttöön.
En ole laisinkaan niitä ihmisiä, jotka joka aamu napsivat kaikenlaisia hyvää tekeviä vitamiineja kuin liukuhihnalta.
Minun on vaikea muistaa mitään sellaista.
Antibiootitkin (joita on nyt jouduttu ottamaan) tuottavat vaikeuksia.

D- vitamiinia syömme nyt koko jengi, lapset 10mg ja me 20mg. Enkä tiedä riittääkö sekään.
Lisäksi juon jo toista pulloa Kreuterbleutsaftia…tai ei sen nimi ole enää se, vaan  Floradix.
Tällaiselle aneemikolle se on hyvä vahvistusmikstuura.

Enpä tiedä mikä vaikuttaa mitenkin, mutta viikon takaiseen oloon verrattuna on oloni pirteä, silmät tuntuvat pysyvän auki päivälläkin, eikä päätä enää huimaa väsymyksestä.

Pitkä on ollut talvi. Ja aina vaan jatkuu.
Ajattelin yrittää nauttia, vaikka näenkin jo mielessäni ensimmäiset porraskahvit aurinkoisena kevät aamuna, täynnä visertäviä lintuja ja lämmittävää aurinkoa.

Kommentit (10)

 1. Satu

  Voimia talvitaistoon vielä hetkeksi! Ihan uupuna täällä, ajattelen , että liiasta työmäärästä, mutta kyllä tämä talvi vie muutenkin voimat. Mä en ole edes tajunnut D:tä ottaa, voi että mikä pönttöpää olen. Vieläköhän ehtisi avuksi?

 2. Riikka

  Kaikilla tuntuu olevan samaa. Ja tänä talvena hirveästi tauteja liikkeellä. Tuota rautajuomaa en olekaan hokannut, taidankin sitä ostaa itselleni:) Ainakin raskausaikana se tehosi. Minäkin olen huono ottamaan tabletteja mutta tänä vuonna olen valveutunut ja alkanut ottaa 60mg D:tä, lapsille en uskalla antaa kuin sen suositellun 5mg/vrk. Silti kyllä on sairasteltu…Tsemppiä sulle, oikeesti kevät on jo ovella!

 3. Kirsikka

  Minä joudun aamuisin ottamaan Thyroxinia kilpirauhasen vajaatoimintaan joka tapauksessa, joten sen viereen pöydän kulmalle on helppo kasata kaikenlaista muutakin. 🙂

  D-vitamiinin saantiin en ole aikaisemmin juuri kiinnittänyt huomiota, mutta nyt vedän sitä kutakuinkin 60µg päivässä. Katsotaan, josko piristäisi.

 4. aurinko ja kuu

  Isoäitini oli sellainen vitamiinipurkki -ihminen. Hän oikein ystävystyi luontaistuotekaupan myyjän kanssa.
  Yritän ajatella niin, että ruoasta pitäisi saada kaiken mitä tarvitsee varsinkin kun syö itsetehtyä ja mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Talvi on täällä kuitenkin iso ja kuluttava osa vuodesta, joten on aivan ymmärrettävää, että me täällä tarvitsemme hieman keinotekoisia lisävoimia. Olen iloinen, että olen saanut lapset sekä itseni syömään vitamiineja nyt säännöllisesti. Katsotaanpa miten kevät tästä sairauksien osalta etenee.

 5. Suvi

  Voi tuo viimeinen lause… Minäkin niin näen sieluni silmin, miten aurinko paistaa ja linnut laulavat ja saa nauttia aamukahvinsa portailla sitä ihastellen… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *