Blogit
Aurinko ja kuu

Tää on just tällasta!

Mä en kestä. Tää on just tällasta!

Yläkerran laajennuspiirrokset ovat kohta valmiit. Arkkitehti soitti kertoakseen, että yläkerran aulasta on lohkaistava vähän tilaa, jotta lapsen huoneesta tulisi huoneen kokoinen. Rakastamme yläkerran pientä aulaa, se on meidän perheen toinen olohuone ja tuntuu pahalta joutua pienentämään sitä.

Tämä sitten kirvoitti seuraavanlaiset pohdinnot:

Mitä jos laajennusta ei tehtäisikään?
Mitä jos me aikuiset muuttaisimmekin keskikerroksen kirjastoon ja lapset valtaisivat yläkerran?
Mihin piano? Mihin kirjat? Mihin työpöytä? Yhteinen elintila pienenisi huomattavasti. Ei.

Mitä jos laajennetaankin koko kuisti ulos päin. Näin eteistilasta tulisi tilavampi ja lapselle saataisiin sopiva huone ilman, että yläkerran aula pienenisi?
Tämä olisi unelmaratkaisu, mutta maksaa varmaan kauhean paljon lisää, kun koko kuisti pitäisi rakentaa uudestaan. Pyydämme tästä ehkä jonkinlaisen hinta-arvion. Ehkä.

Jos kerran kuistia laajennetaan ja pihaa siis kaivetaan joka tapauksessa, niin pitäisikö salaojitus tehdä sittenkin ulkopuolelta? Ja itseasiassa tarvitaanko salaojitusta laisinkaan? Olemmehan pärjänneet tähänkin saakka loistavasti ilman. Urakoitsija tosin perusteli salaojitusta sillä, että vaikka kellari on kuiva, tulee pohjasta sen verran kosteutta, että uudet betonit ym. ei luultavimmin kuivu koskaan kokonaan, mikä ei ole hyvä juttu -tietenkään.
Itse taas pelkään, että salaoja ja sitä seuraava maan kuivuminen kallistaisi taloamme entisestään. Talo kun on hieman vino.

Kuinkahan monta kertaa arkkitehtiä voi pyytää miettimään toista ratkaisua?

Voi plääh. Onneksi on aikaa vielä hieman pohtia, vai onko?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *