Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Sormet liimassa ja liisterissä

IMG_0090

Mun kädet on olleet koko viikonlopun vuorotellen Erikeepperissä ja liisterissä. Sain vihdoin aikaiseksi tehdä keskikerroksen vessan seinän ja makkarin takaseinän. Nuo pallot ovat työjuttuja. Ilmapalloihin liimataan vesi-erikeepper -seoksella sanomalehtipaperia useampi kerros, antaen välillä kuivua ja sitten niistä tehdään kaikenlaista kivaa. Mielikuvitukselle voi antaa vallan. En voi nyt kertoa mitä noista teen, mutta niistä on tehty mm. lamppuja ja lastenhuoneeseen kuumailmapallokoristeita. Pinterestistä löytyy paljon ideoita. Linkkaan ohjeet tänne, kun juttu tulee ulos.

IMG_0084

Meidän vessat ovat ihanan valkoisia ja selkeitä, mutta jotain jujua on kiva aina keksiä vessoihin. Koska tässä nyt kannetaan ranskalaista sukunimeä ja olen Pariisissa syntynyt, löytyi vessan seinätaideaihe sieltä. Julisteet tilasin netistä ja sitten vaan liisteriä ja uskallusta liimata ensimmäinen juliste paikalleen. Siitä se sitten lähtee. Koska tuo vessan seinä on sisäseinä (ulkoseinissä täytyy hengittävyyteen keskittyä perusteellisemmin), voi tapetoinnin suojata pyyhkimisen kestäväksi esim spraylakalla tai kalustelakalla. Itse en ole sitä vielä tehnyt, sillä mietin kuumeisesti, että mikä olisi paras hetki, etten myrkytä koko perhettä, koiraa mukaan lukien…

IMG_4602

IMG_4601

Makkarin tapetti löytyi photowallista. Siellä on aivan järjetön määrä kuvia ja kuoseja. Sivustolla voi muokata kuvaa/julistetta juuri oikean kokoiseksi omaan seinään mittojen mukaan. Nuokin tilkkukuviot olivat alunperin paljon suurempia ja värimaailma hieman eri. Jos värejä haluaa muuttaa, niin siellä on graafikoita, jotka tekevät muutoksia ihan ilmaiseksi. Pelkäsin, että tapetti näyttäisi juurikin valokuvalta enemmän kuin tapetilta, mutta melko onnistunut tuo on mielestäni. Pikkasen oli hankalaa tapetointi, kun seinän alareunassa kulkee uudet lämmityvesiputket kiinnikkeineen ja sitten on ikkunaa ja muuta, mutta lopputulos on pääasia. Onneksi kukaan ammattilainen ei ollut seuraamassa mun touhuja (nuo repaleet katonrajassa eivät ole mun aikaansaannoksia, vaan vanhaa katon tapettia, joka on reunastaan hajoillut). Seuraavaksi makkarissa pitäisi tehdä jotain tuolle katolle, jossa on vanha tapetti, jonka alta kuultaa vielä vanhempi tapetti. Ei kauheasti inspiroi tapetoida kattoa. Miten sellainenkin tehdään…?

IMG_0085

Kommentit (2)

  1. Tiina

    Tuo vessan lattia on mun ehdoton suosikkilaatta. Harmi, ettei se kuitenkaan päätynyt meidän kylppäriin :-(. Tuo tilkkutapetti on niin hauska! Pitääkin kurkistaa tuo photowall :-). Kiitos vinkistä.

  2. prisca

    Juu, halusin ehdottomasti nuo kaakelit lattiaan. Värivalikoima vaan oli hieman suppea. Vaaleampi harmaa olisi ollut kivampi, mutta se taas oli enemmän beigeen vivahtava, vai oliko se siniseen… en enää muista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *