Blogit
Aurinko ja kuu

Sillä aikaa toisaalla

image

Etelä-Ranskan kuumuus näyttää yltyvän mitä lännempään mennään. Sukulaiskierros Ranskassa lasten kanssa on edennyt veljeni luota Monacon liepeiltä isäni luo St Tropez’n tienoille. Ajoin autoa täällä nyt ihan ensimmäistä kertaa ja se onnistui, eikä ollut yhtään kamalaa. Matka jatkuu Provence’iin isäni serkun ja tätini kotien kautta takaisin Nizzaan.

Yksin kolmen lapsen kanssa matkustaminen on aikamoinen homma etenkin, kun kyläpaikat vaihtuvat tiuhaan. Ranskassa lasten kasvatus on tiukkaa ja lapset puhuvat, kun heitä puhutellaan ja he tietävät paikkansa. Suomessa lapset kasvatetaan kyllä noin yleisesti ottaen todella liberaalisti, joten aina matkalla uuteen paikkaan selvitän lapsille kyseisen talon säännöt ja rajoitukset unohtamatta tietysti kaikkea kivaa, mitä tiedossa on. Ikäväkyllä muita lapsia ei taloissa juuri nyt satu olemaan, joka hieman paineistaa tilannetta, mutta hienosti ovat lapset sopeutuneet.

Aurinko, kuumuus, meri ja hyvä ruoka! Sirittävät sirkat ja Pinjapuun tuoksu! Yhteistä aikaa lasten kanssa. Ihan parasta mitä sielulleni voi juuri nyt antaa.

Sillä aikaa kotona tapahtuu kuulemma paljon. Salaojitus hieman odottelee, kun jokin toimitus on viivästynyt, seinien rakentaminen kellarissa on alkanut. Vesiputkistosta on löytynyt  jotain erikoisuuksia ja meillä on kuulemma käynyt valtava munkki, ettei mitään vesivahinkoja( kai) ole sattunut. Kiva. Vesiputkistoa etsiessä vessoista on avattu seiniä ja jotain, mutta arvatkaapa mitä? Mua ei stressaa lainkaan. Tiedän voivani luottaa urakoitsijaan ja mieskin on kotona, joten hei, me jatketaan nyt vielä lomailua vähän aikaa. Palataan myöhemmin asiaan. Nyt palaan nauttimaan tästä hetkestä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *