Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Siivosin – ja siitä se sitten lähti…

Laatikoiden siivouksen jälkeen jatkoin keittiön tuijottelua ja tajusin tarvitsevani väriä. Keittiön ja kirjaston välinen seinä kaipaa kyllä kipeästi jotakin. Eikö? Lapsen syntymäpäivien aiheuttama siivousrupeama saikin nyt aikaiseksi lumipalloefektin ja haluaisin muutoksen tapahtuvan mieluiten nyt heti tai eilen.

Tähän taidan tarvita muiden apuja. Sinun? Mitä teen tuolle seinälle? Itse haluaisin tapetoida jollain vähän jopa överillä tapetilla. Mutta onko tapetti liian arka? Hellan vieressä tehdään voileipä ja paahdetaan leipää ja jostain syystä tuo jääkaapinkin viereinen seinä likaantuu helposti. Eli olisiko maalaaminen järkevämpää?

Kirjaston kirjahylly on aika levoton ja värikäs muutenkin, eli voisiko yksivärinen maalipinta toimia paremmin kuin levoton tapetti? Jospa asentaisi oven yläpuolelle hyllyn ja sille värikkäitä esineitä, se toisi vähän eloa tuohon seinän muotoon, mikäli sen maalaa yksiväriseksi?

Tässä on nyt vähän liikaa näitä vaihtoehtoja, enkä ikäväkseni siis ehdi tuota tuunaamaan ennen viikonlopun synttäreitä, etenkin jos meinaan tilata tapettia jostain. Niin ja tehdä päätöksiä.

Olen huomannut olevani todella malttamaton ideoiden toteuttamisessa. Kun saan jonkin idean, haluan toteuttaa sen heti ja siksi saatan tehdä kompromisseja materiaaleissa tai toteutuksessa. Tämä on niin näkyvä seinä ja talon keskiössä, että nyt on maltti valttia. Alla siis haparoivaa hahmottelua ja miettimistä. Mikä olisi sinun vaihtoehtosi meidän keittiön seinään?

Nämä tapettimallit ovat Tapettitaivaasta

Sitten on tämä klassikko. Ranskalainen Toile de jouy, joka koristi isoäitinikin seiniä Ranskassa ja minun Tarte Tatin-keittokirjani kansia. Ihan tunnesyistä tämä olisi ihana, mutta en löydä meille ihan sopivaa väritystä. Tapetit löytyvät täältä.

Nämä värikokeilut tein Tikkurilan värisuunnitteluohjelmalla (mutta värivaihtoehtoja ei ollut tarpeeksi, nämä siis vain suuntaa-antavia)

Lisää ihania seinäideoita on mun Pinterest-sivulla  

Kommentit (3)

 1. liipalaa

  Tuo alimman kuvan vihreä näyttää minusta kivalta. Itse laittaisin kyllä silti tapettia, siihen voi vetää lakan päälle niin puhtaana pitäminen helpottuu. Oletko katsonut Pihlgren ja Ritolan mallistoa? Heillä on paljon kauniita kuoseja, jotka eivät ole ihan niin levottomia kuin nuo valitsemasi mallit (jotka minusta tuon taustanäkymän kanssa olisivat jo vähän liikaa). Väreistä vihreä tai keltainen sopisivat parhaiten, varsinkin jos päädyt maalaamaan yksiväriseksi. Haaveilin itsekin yhteen huoneeseen todella överiä tapettia, mutta se ei sopisi kokonaisuuteen, joten olen päätymässä hillitympään malliin. Kokonaisuus kannattaa minusta aina huomioida varsinkin, kun kyseessä on huone, josta näkee suoraan toiseen huoneeseen.

  • prisca

   Yritin vähän sellaista tummempaa vihreää, mutta suunntteluohjelmassa ei ollut. Tosin keittiössämme onupeaa juurikin valisuus ja sitä en haluaisi liian tummalla sammuttaa. Olet varmasti oikeassa tapettien suhteen. Ritolat on ihania!

 2. Bea

  ensimmäinen keltainen tapetti on mahtava ja pirteä/iloinen

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *