Blogit
Aurinko ja kuu

Sekaaniperhe (on helppo olla vege)

IMG_7695

Tytär päätti ryhtyä kasvissyöjäksi tuossa muutama kuukausi sitten. Tämän suuntaista keskustelua on ollut jo reilun vuoden verran, mutta nyt hän vasta käytännössä päätyi tähän ratkaisuun. Asia on meille enemmän kuin okei. Olen itsekin kasvanut 7 vuotta kasvissyöjäperheessä, ollen siis ehkä 80-luvun ensimmäisiä sekaaneja ( sille ei oltu vielä keksitty noin hienoa nimeä). Koko nuoren aikuisuuteni olin kasvissyöjä, paitsi Ranskassa söin lihaa taatakseni ravinnon saantini. Aloin syömään taas lihaa tavattuani mieheni. Hän on henkeen ja vereen Savolainen makkaran rakastaja.

Nyt syön kaikkea. Valitsen ravintolasta yhtä hyvin kasvis- kuin liharuoan. Pojat ovat henkeen ja vereen lihansyöjiä; maistavat heti, jos ruoassa on lihankorviketta. Heillä ei ole yhtään lempiruokaa, joka olisi vege. Ja mies on makkaran rakastaja. Tästä asetelmasta olen nyt jumpannut meidän perheen aterioita niin, että tasapainoista ruokaa löytyy sekä vegelle että lihansyöjälle. Ja olen kyllä ylpeä, sillä mieskin on opetellut miettimään ruoanlaittoa niin, että kaikille on ruokaa tasapuolisesti.

Makaronilaatikko ja kaikki pastakastikkeet on helppo tehdä kahtena versiona. Kalaa on syöty hieman enemmän ja pakkasessa on kasvispihvejä ja pyöryköitä. Jääkaapissa on aina Mifua ja Härkistä. Härkiksestä pidän itse todella paljon. Tytär on ihastunut Mifuun, hän tekee siitä itselleen pastakastikkeita koulun jälkeen.

IMG_7696

IMG_7632

Sain käsiini Tiina Rantasen On helppo olla vege-kirjan ( Cozy publishing). Kirja on pullollaan Härkiksestä tehtyjä ruokia. Helppoa ja nopeaa. Ajattelin pitää sitä meidän sekaaniraamattuna. Jos ei mitään ideoita ole, niin nappaan kirjan käteen ja valitsen jonkun helpon ja nopean vegeruoan Härkiksestä.  Tytär sai valita ensimmäisen reseptin kirjasta ja kokeiltavaksi valikoitui savojinkaali kääryleet venläiseen tapaan. Juuri nyt ei ole savojinkaalien sesonki, joten otin kaupasta kiinankaalia. Se toimi oikein hyvin. Soossi oli tosi tuhti, mutta pidän siitä, että kasvisruoassa on tuhtiutta. Tytär tykkäsi ruoasta. Minua hieman harmitti, sillä tein vain puolikkaan annoksen. Maistoin vain yhden kääryleen, jotta tyttärelle olisi sitten seuraavaksikin päiväksi ruokaa jäljellä. Olisin syönyt kääryleitä mielelläni enemmänkin.

IMG_7700

18216983_10154270898112434_629968232_n

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *