Blogit
Aurinko ja kuu

Se on sellaista…

Näyttökuva 2015-08-20 kello 18.46.52

…meidän perheen arki. Muutenkin jo suht kaoottista mieheni ja minun epäsäännöllisten töiden vuoksi. Remontti ei asiaa auta, muttei periaatteessa mitään hankaloitakaan. Toki se, että koti on aivan sekaisin, vaikuttaa mielentilaan ja arjenhallintaan. Tavaroita katoaa vieläkin helpommin ja siivoaminen tuntuu täysin turhalta touhulta.

Just nyt tuntuu, että kaikki lapset tarvitsevat yhtä aikaa erityisen paljon huomiota ja hoivaa. Kukin omista syistään ja oman ikänsä mukaisesti. Heti loman jälkeen, oli todella kiire töissä (mikä on siis vain hyvä asia) ja olen ollut stressaantunut. Nyt hieman rauhoittuu ja ehdin ottaa happea, antaa lapsille aikaa ja huomiota ja keskittyä heidän tukemiseen. Huomioida jokainen yksitellen.

Remonttia tehdessä pitää myös omaksua paljon asioita. Tehdä nopeasti päätöksiä asioista, jotka epäonnistuessaan harmittavat joka päivä. Jos saunalauteet onkin väärin mitoitettu tai lampun paikkoja on liian vähän. Jos vessan lavuaari on väärän kokoinen tai autotallin edusta ei toimikaan. Ihan pieniä ja sitten isompia asioita, mutta sellaisia, jotka vaikuttavat arkeen joka päivä. Kun on asunut talossa jo 10 vuotta kuten me, tietää miten talo toimii ja missä on puutteita. Ihan uuden kodin kanssa voi vain arvata ja olettaa.

Onneksi meillä on urakoitsija, joka kysyy ennen kuin tekee. Jaksaa selittää meikämandoliinille kaikki eri mahdollisuudet ja mikään ei tunnu olevan ongelma (tai näy ainakaan meille päin). Hän tuntuu ymmärtävän, että kyse on meidän kodista, eikä vain hänen työmaastaan. Tiedän, että se on harvinaista. Sen olen monen remontin jälkeen oppinut, että pitää kysyä tyhmiäkin asioita ja vaatia, että sinulta kysytään. Mietitään niitä lampun paikkoja ja katkaisijoiden kohtia yhdessä urakoitsijan kanssa, sillä ammattilaisilla on paljon tietoa. Työn tilaajana pitää myös olla aina hieman asioiden edellä, koska muuten on kokoajan auttamattomasti jäljessä. Keskitietä ei oikein ole. Nopeiden päätösten tekeminen on vaikeaa ja on harmillista, jos kiireen vuoksi pitää tehdä hätäratkaisuja esimerkiksi pintamateriaaleissa. Pitää myös uskaltaa vaatia. Seurata minne putkivedot tehdään ja miettiä tarkkaan, jotta kaikki tulee oikealle paikalleen. Vähän niin kuin lapsiperheen arjessakin, eikö?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *