Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Sairastupa

IMG_4992 IMG_4996

Tahti pakostakin hidastuu, kun lapset sairastaa. Aamukuumeena 38 ja 39,1 on aika hurja. 13-vuotis synttärit piti viikonlopulta peruuttaa ja nyt vaan kuunnellaan mihin suuntaan taudit lähtevät -milloin pitää lähteä lääkäriin. Ei olla sairastettu ainakaan vuoteen. Poikanen ei ole ollut sairas kahteen vuoteen, mutta nyt on.

Toinen makaa sohvalla ja yskii tauotta ja toinen valtaa päiväksi meidän sängyn, kun korvat ja pää ovat niin kipeät, että telkkarinkin äänet ovat liikaa. Esikoinen taas sai maanantaina antibiootit sairastettuaan jo reilun kuukauden. Hän lähtee tänään jo kouluun.

Vaatii muuten luovuutta keksiä syötävää, joka kelpaa pikkupotilaalle. Mulla on sellainen periaate, että mitä vain minkä saa kurkusta alas saa syödä, kunhan syö ja mikä tärkeintä juo. Usein maistuu lihaliemessä keitetyt makaronit, pulla ja Actimel-jogurttijuomat. Ainiin ja limut. Tällä kertaa maistui myös jäätelö, koska kurkku oli niin kipeä.

Onneksi mies on kotona, niin pääsen kuitenkin asioille kaupunkiin. Tie vie Ranskan konsulaattiin. Yritän keksiä tuliaisiksi jotain potilaita ilahduttavaa tuotavaa. Muistan, kun olin pieni ja sairastin, äidillä oli tapana tuoda minulle jokin yllätys kotiin tullessaan. Erityisen hyvin muistan Kuka lohduttaisi Nyytiä -levyn.  Sitä oli mukava kuunnella pitkinä sairaspäivinä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan…

IMG_4988

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *