Blogit
Aurinko ja kuu

saanko kertoa …


Lähtökohtana: olen yksin 3en lapsen kanssa kun mies on kiertueella. Kesäloma on alkanut ja lapsilla paljon sopeutumista, vaikkakin nauttivat.
Remontin alkua on odoteltu -että remppamiehet ilmoittaisivat,  koska pääsevät aloittamaan.Saapuvat maanantaina, miehen ainoana vapaapäivänä -että eikö täällä olekaan tyhjennetty vielä, oltais aloitettu tänään. Selitän, että vauvan sairaalareissu hieman katkaisi suunnitelmia ja että oltiin sovittu että he ilmoittelevat…noh- siinäpä miehen kanssa ruvetaan purkamaan sänkyjä ja pakkaamaan lasten huonetta. Lapset muuttavat hieman hämillään nukkumaan kellarin takkahuoneeseen, jonka haluan siivota ja laittaa ihanaksi, jotta lasten olisi hyvä.Vauvalla on ripuli. Mies lähtee seuraavana aamuna siis viikoksi. Minä pakkaan, siivoan ja puran lastenhuonetta -astmaattinen vauva kainalossa.Vauvan ripuli sentään alkaa hellittää. Onneksi isommat viihtyvät kavereitten kanssa,  mutta hävettää, miten annan periksi leffakitinöille. Ajattelen, että nyt jos koskaan niistä on apua. Remppamiehet lupaavat kantaa vintistä loput tavarat -kiitos.
Tiistaina tulee lisäksi puhelu, jossa keikka, jonka olin jostain syystä merkannut perjantaiksi(varannut lastenhoitajan isommille ja assistentin minulle, sillä vauva tulee mukaan), muuttuikin keskiviikolle. No lastenhoitoa ja assaria soittelemaan. Meikki -ja hiuspakkia kuntoon -onko mulla ihmisten vaatteita ja missähän mun ripsiväri luuraa? Mä olen ihmenainen!!!Kaikki hoituu!!!
Illalla nukahdi kovalevylle tallennetun frendit-jakson eteen.
Keskiviikko aamu 8.30. Ollaan lähdössä ennen yhdeksää lapset menossa kavereilleen päiväksi, minut pitää saada työkuntoon, vauva jo päiväunilla. Ovesta astuu maalämpöfirman edustaja : hei, oltiin nyt sovittu tää toinen tapaaminen, kun viimeksi olitte sairaalassa ja olit unohtanut ….. -taisit taas unohtaa. ”Joo siis anteeks…mut jos oot nopee mul on 15 minuuttia, jos ei haittaa, että mä laitan samalla ripsiväriä. Mulle ei tarvitse mainostaa mitään me tiedetään, että halutaan maalämpö.” Mies katsoi strategiset mitat -talosta ja lähti miettimään tarjousta. Tyttö kävellen kaverilleen -olivat kaverin äidin kanssa lähdössä itikseen -oli käsilaukut ja kukkarot ja rahaakin. Pojat pakkasin autoon rattaiden ja pakkien kanssa.huh. Isomman tiputin kaverille matkalla.
Työpäivä meni hyvin. Oli ihanaa tehdä töitä. Vauva hurmasi kaikki 7naista kuvauksissa ja käyttäytyi mallikkaasti. Livistin, ennen kuin kuvaukset siirtyivät uunisaareen (katso jälki juhannuksen ilonasta) assarini jäi valvomaan. Minä ja vauva lähdettiin n.13.30 kotiin. Kaupan kautta hakemaan isompi poika kaverilta, mutta kaveri tarttuikin mukaan. Puolen tunnin päästä meillä oli 5 lasta 2 remonttimiestä ja minä.
Lukioystäväni, joka löytyi uudelleen facebookin kautta oli lupautunut minua auttamaan, vaikka pyykkiä pesemällä.  Ihana ihminen! Pyysin häntä maalaamaan hyllyjä tytön huonetta varten. Ruokaa piti laittaa. Lapsille laitoin PAKASTEPIZZAA ja meille bataattiporkkana kookoskeittoa NAM! Kylmät siiderit ja autotalliin maalaamaan. Tytön sunnuntainen mahatauti teki tepposen ilmoittamalla itsestään iltapalalla. Huoli, mutta hommat saatiin hoidettua, lapset nukkumaan ja juttelullekin jäi aikaa -ihan poikki!!
Tänään herätys n.5.50 vauva oireili väsymystä ja levottomuutta eilisestä. Ei suostunut oikein nukahtamaan, tuntuu, että nukutin sitä yhteensä monta tuntia, mutta silti sain maalattua, lapioitua kannonjyrinnästä tullutta purua ruohikolta, tehtyä ruokaa (hyvää ja terveellistä) kahteen otteeseen, pähkäiltyä remonttia ja ratkaisuja remppahemmojen kanssa, tehtyä tytön kanssa hajuvesiä ja etikettejä, delegoitua pojalle pihatöitä, pestyä pyykkiä, etsittyä netistä lastenhuoneisiin aidot vanhat ovet ja sapluunoita pojan seinää varten ja oltua pojan mielestä kaikista kamalin äiti…17.45 soi puhelin ”-onks wilma tulossa?” ”-öö minne?” ” no tänne Mariannan synttäreille(alkoivat 17.30)” ”Joo!!Voi ei nyt on torstai!! juu,tullaan”.”Wilma mee pukemaan mä unohdin Mannan synttärit” Huonäitihuonoäitihuonoäiti . Pyysin tytöltä anteeksi. Pakkasin pakettiin ihanan perhoskorun, jonka olen tehnyt aikoja sitten, kaappasin vauvan päiväunilta kainaloon ja menoksi.
Synttärit olivat kuulemma oikein kivat…
Illalla ihana poikani sai taas epätoivokohtauksen kun on niin väsy ja kamala iho ja ikävä isiä… kamala ikävä isiä!!!

Kommentit (0)

  1. Kanerva

    Oot kyllä ihmenainen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *