Blogit
Aurinko ja kuu

ruokaa ja sen laittoa

Meillä juhlistetaan arkisia päiviä hyvällä ruo’alla .
Se on sellainen asia, josta kaikille tulee aina hyvä mieli, kun istutaan yhdessä pöytään syömään kaikessa rauhassa ihan tavallisena päivänä (totuushan on, että lapset eivät aina edes suostu maistamaan kaikkea ja pöydässä rauhassa istumista täytyy painottaa voimakkaasti) .
Keittiössä häärääminen on kaikista kivaa .
Isommat lapset tekisivät mielellään jo itsekseen ja pikkuisin on juuri tajunnut kokkaamisen hauskuuden ja tärkeyden ja haluaa osallistua kaikkiin vaiheisiin täyspainoisesti…
Yllä valmistuu risotto kahden hengen lounaalle ja illaksi lasagne.Huomatkaa keskittynyt , tärkeä ilme!
Minulle ruoan laitto on enimmäkseen vain arkista.
Ja toki meillä syödään pinaattilettuja ja kalapuikkojakin.Pastaa jos jonkinmoista.
Mutta mies on ekspertti keksimään uusia aluevaltauksia.
Hän nauttii yksin ruokakaupassa käymisestä ja repii Hesarista reseptejä talteen.
Eilen saimme nauttia ihanista sinisimpukoista vehnäoluessa keitettyinä ja teimme ensimmäistä kertaa itse maalaisranskalaisia.
Suosittelen.Helppoa ja halpaa!Ja järjettömän hyvää.

La meilleur facon de celebree des journees toutes normals, c’est de faire des plats delicieux.

On aime tous bricoler dans la quisine.Surtout Le Petit a compris l’importance de faire la quisine.
La decu on prepare du risotto pour dejuner et de la lasagne pour diner.
Moi je fais surtout des plats un peu plus ordinaire.
Mon mari adore aller au supermarche tout seul et c’est lui qui collectionne des recettes des journaux.
Hier on a fais des Moules a la bierre Belge avec des frittes fait a la maison.
Je recommandes!!!

Kommentit (0)

  1. Tirpana

    Oi joi. Mä taidankin tulla tästä lähin teille syömään…! Nam.

  2. ElsaIlona

    Ihania herkkuja teillä nautittu!

    Tykkään niin laittaa ruokaa yhdessä ja syödä yhdessä. On ihanaa, kun viikollakin on jotain ajatuksella laitettua hyvää ruokaa, eikä pikaistuksissa väsyneenä väännettyä hätävaramuonaa.

    Yksin ruoan tekeminen ei ole ihan niin kivaa. Mua on helpottanut se, että yhtenä päivänä varaan hetken aikaa ja teen seuraavan viikon ruokalistan valmiiksi. Stressasin niin kovasti, jos piti yhtäkkiä iltapäivällä keksiä, että mitä tänään tekisi ruoaksi. Nyt ruokien miettimisestä on tullut kivaa, ja tulee myös syötyä paremmin, kun ei tarvitse tehdä väsyksissä nopeita paniikkiratkaisuja.

    Samalla kirjoitan myös ostoslistan ja hankimme kaiken kerralla, niin kaupassa käyntiin ei mene aikaa monena päivänä viikossa. Arki on helpottunut kummasti, kun aikaa jää oleellisemmillekin asioille.

  3. aurinko ja kuu

    Tirpana:hihih!Voit myös osua pinaattilettu päivälle …
    Elsallona:
    Minäkin teen noin…suunnittelen viikon ruoat ja teen koko viikon ostokset kun mies on kiertueella ja pyöritän pitkiä aikoja arkea yksin.Se on tosi tehokas ja hyvä tapa hallita arkea ja säästää itseään.

  4. Liivia

    Tehdäänkö maalaisranskalaiset uunissa vai öljyssä keittämällä?
    Uunilohkoperunoita me tehdään usein ja ne on ihan parasta. Helppoa ja terveellistä.

    Meillä mies osaa laittaa vain kaksi ruokalajia ja tuskin on silmä osunut yhteenkään reseptiin lehdessä ikinä…

  5. aurinko ja kuu

    Liivia:
    Siis öljyssä keittämällä tehtiin…
    Paksuja paloja kuorineen.
    Uunissa saa loistavia.Kun leikkaa ohuita siivuja saa tehtyä melkeinpä chipsejä.vähän oliiviöljyä ja suolaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *