Blogit
Aurinko ja kuu

Rauhallista

Perheen pojat ovat kesäretkellä Savossa. Onget ja makuupussit mukana. Ensin olin hieman kade, sillä rakastan kesäretkiä. Sitten tajusin, että tämähän tarkoittaa kahdenkeskistä aikaa tyttöjen kesken. 
Ihanaa!
Käydään syömässä, kaupungilla, leffassa. Nukutaan pitkään. Rauhalliset aamiaiset. Illalla katsotaan niitä leffoja, joita ei pienenmpien poikien kanssa voi. Nukutaan vierekkäin. Sunnuntaina moikataan Rihannaa. 
Itse kun olen ainoa lapsi, mietin kovasti näitä lasten kanssa vietettäviä kehdenkeskisiä hetkiä.
Ne ovat kovin tärkeitä lapselle, sekä vanhemmalle. Lapsesta tulee niin erilaisia asioita esille, kun ollaan kahden. Hän rauhoittuu, ikäänkuin riisuutuu. Ja minä saan taas kaikessa rauhassa kuunnella hänen juttunsa loppuun ja mikä tärkeintä, olla yhdessä hiljaa. Kuunnella hetkeä. Mutta arjen todellisuus usein tekee tällaiset hetket mahdottomiksi. Niinpä kahdenkeskiset hetket saattavat olla lääkärillä käynti, harrastukseen vienti tai leipomishetki, jos muut ovat omissa puuhissaan. Nekin kelpaavat vallan mainiosti, kunhan muistaa ymmärtää hetken tärkeyden. Lapselle nekin saattavat tuntua pitkiltä hetkiltä ja syöpyä lapsuumuistojen lokerikkoon koko elämän ajaksi.
Panda -koira ihmettelee hiljaisuutta ja vahtii tarkkaan ovea.
Tämähän on kuin miniloma. 
Nautitaan hetkestä.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *