Blogit
Aurinko ja kuu

Putkirempan jälkeisiä huomioita

IMG_9942
Kuva on kellarin pikkukellarista. Taitaakin olla ainoa keskeneräinen/viimeistelemätön kohta.

Muutokset täällä ovat tapahtuneet niin vaiheittain ja pikkuhiljaa, että pohdin josko eroa entiseen edes huomaa. Mutta kyllä huomaa.

Kaikki vesi- ja lämmitysvesiputket, sekä viemärit on uusittu. Lämmitysmuotona maalämpö (Senera) ja uudet matalalämpöpatterit asennettu. Katossa on uudet eristeet ja muitakin eristetitä tsekattu. Pönttöuuni on auttamassa keskikerroksen lämmitystä.

IMG_4374

IMG_4371

1. Kylmää käyttövettä tulee heti ja se on todella kylmää.

2. Kuuman veden tulo kestää, mutta ei häiritsevästi. Lämpenee ihan kuumaksi.

3. Paineet ovat kohdallaan. Mielestäni vettä tulee suuremmalla voimalla kuin ennen.

4. Vesi ei ole oranssia päivän käyttötauon jälkeen, joten luultavimmin kaakelitkin pysyvät valkoisina.

5. Talo tuntuu lämpimältä -pehmeän lämpimältä. Tykätään +20 asteisesta ilman lämpötilasta sisällä.

6. Kovillakin pakkasilla riitti pattereiden termostaateissa teho, vaikka termostaatit oli säädetty 5/6. Kaikki patterit lämpiää tasaisesti. Ennen ne lämpenivät vähän miten sattuu. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että putkimies suositteli vahvasti (ja me uskoimme) vaihtamaan samalla patteritkin, vaikka se oli kallis paukku. Patterit on paksummat kuin ennen ja näin ollen vievät enemmän tilaa, mutta niissä on se hyvä puoli, että niiden päällä voi kuivattaa märkiä hanskoja ja sukkia.

7. Kuistikin on ihmeen lämmin!

8. Ystävätkin ovat meille tullessaan huomanneet eron.

9. Silti täällä vetää lattioilla kotoisasti, kuten vanhassa talossa kuuluukin. Hengittää, katsokaas.

10. Ensimmäinen sähkölasku ei ole vielä tullut, mutta lämmitysvesi on nyt säädetty niin, että pumppu lämmittää veden max. 50 asteeseen, joten maalämpöpumpun ei pitäisi kuluttaa sähköä veden lämmittämiseen. Öljyyn kului n. 4000e/v. riippuen talven kylmyydestä.

11. Vessat ei enää haise oudolle.

12. Enää ei pelota kokoajan, että vuotaako jossain tai pamahtaako öljypannu. Se on valtava asia!

13. Putkia menee seinillä siellä täällä ja vaikka paikat on tarkkaan mietitty ja kupariputkilla menty ja oikeastaan pidän siitä, että putket näkyvät, niin kyllähän ne esteetikon silmää hieman häiritsevät. Etenkin läpitulokohdat ja putkien pidikkeet on aika rumat. Jos olisin tajunnut, olisin etsinyt muovipidikkeille jotain vaihtoehtoja. Pidikkeitä tosin tulee niin paljon, että voisi tulla aika kalliiksi esim. teettää jotain. Mutta mieluummin niin, että putket näkyy kuin, että nurkkiin ja seinille tulisi omituisiin kohtiin koteloita ja siellä kotelossahan ne voivat kaikessa rauhassa sitten taas tihkua vuosikausia.

IMG_4370

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *