Blogit
Aurinko ja kuu

Poikasen huone sai järjestystä Lundioilla

IMG_4376

IMG_4381

Kaupallinen yhteistyö, Lundia

Poikasen huone on nyt taas vaihetta valmiimpi. Tämä huone on kyllä meidän talon askeettisin, mutta vielä leikki-ikäisen huoneessa onkin hyvä olla käytännöllisiä säilytysratkaisuja, jotka inspiroivat lapsenkin järjestämään. Huone täyttyy sitten pikkuhiljaa elämän merkeistä ja jalkapallojulisteista ja -viireistä. Sellaisellekin on tärkeä jättää tilaa, ettei sisusta kaikkea liian valmiiksi. Puuttuuhan tuolta vielä verhot, ikkunoiden pesu ja ovenkarmien maali, sekä ovenkahvat…

Poikanen on niin ylpeä hyllyistään ja laatikoistaan, että esittelee kaikille vieraille ja talomme uutta huonetta ihmettelemään tuleville, ensimmäisenä hänen hienot laatikkonsa ja kaappinsa. Laatikoiden sulkusysteemi on poikasen mielestä erityisen hieno. Työntämällä auki ja kiinni. Ovista puuttuu vielä kahvat. Vaatteet menevät siis ilahduttavan helposti kaappiin ennen nukkumaan menoa ja kaikki löytyy paikaltaan. 30 cm syvät hyllyt riittävät hienosti.

IMG_4380

IMG_4390

Väreihin olen erittäin tyytyväinen, ne sopivat talon uuteen väriteemaan. Värejähän olisi voinut valita värikartoista aivan mielensä mukaan -nämä värit sattuivat olemaan Lundian omassa materiaalissa esimerkkeinä. Mä olen vähän sellainen, että jos mulle antaa värikartan eteen, niin se on loputon suo. Mun on todella vaikea päättää värejä, koska ne on mulle niin tärkeitä.

Aloitin suunnittelun niin, että ensin mittasin paikat, joihin hyllyjä tarvitaan ja sitten menin Lundian hyllysuunnitteluohjelmaan jatkamaan suunnittelua. Koska olen käsillä tekijä (ja printteri on rikki), piirsin suunnitelmat paperille. Vaikeinta oli ottaa huomioon tikkaiden paksuus ja kokonaisuuden lopullinen leveys. Se hoitui suunnitteluohjelman avulla.

Sitten vain nettiin Tori.fi:hin ja muihin vastaaviin etsimään perusosia. Se mitä en löytänyt halvalla netistä, tilasin Lundian verkkokaupasta. Toimitusaika oli kahdesta neljään viikkoon, riippuen värivalinnoista. Tietenkään noita uutuuslaatikoita ja ovia ei löydy muualta kuin uutena Lundialta, mutta uudet osat piristävät kivasti vanhoja, jo hieman kellastuneita hyllyjä ja tikkaita. Jos yhtään epäilyttää mitat tai muut lisäosat, niin kannattaa ottaa yhteyttä Lundiaan. Sieltä saa todella hyvää palvelua.

IMG_3632

Kokoamisessa olin päättänyt olla reipas ja pärjätä yksin, mutta laatikoiden asentaminen vaati hieman tekniikkaa ja tarkkutta (laatikot asennetaan ennen tukiristikon kiinnittämistä, jotta laatikoiden kiskot saa säädettyä suoraan ja laatikot toimimaan täydellisesti -tätä en tajunnut), joten paikalle porhalsi Lundian asentaja. Tarjousta pyydettäessä kannattaa muuten sisällyttää asennus tarjoukseen jo valmiiksi. Mutta nyt, asentajaa seurattuani, meinaan kyllä pärjätä meidän makkarin vaatekaapin kanssa ihan itse.

IMG_4391

Kommentit (3)

  1. Terhi

    Lundiat on ikuiset. Ensimmäiset hankin 1970. Ne ovat edelleen käytössä. Matkan varrella on hankittu lisää ja luovutettu eteenpäin kulloisestakin kodista riippuen. Tässä kodissa on työhuoneessa hyllyä neljä metriä lattiasta kattoon ja varastossa saman verran.

  2. prisca

    No näköjään on ikuiset ja vaikka mittoja on hieman muutettu, niin silti vanhat käyvät edelleen uusien osien kanssa.

  3. Vaatekaappi pystyssä – Meillä Kotona -blogit

    […] se loppujen lopuksi vaatinut kuin ryhtymistä. Poikasen huoneen Lundiat kasattiin jo aikaa sitten (linkki juttuun), kun huone valmistui, mutta minun vaatekaappini olikin asia erikseen. Poikasen Lundialaatikoiden […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *