Blogit
Aurinko ja kuu

Pintoja

IMG_2283

Samaan aikaan, kun alakerrassa piikataan lattiaa ja etsitään viemäreitä (!!Kyllä, niitä ei meinaa löytyä!!), minä yritän hahmottaa ja viimeistellä pintamateriaaleja kellariin ja keskikerroksen lattiaan ja keittiöön. Tulostin pari kuvaa keittiön kaappia koristamaan, jotta värimaailma ja tunnelma pysyisi helpommin mielessä.

Pinterest -sivuillani on lisää ideoita ja fiiliksiä, mutta tässä nostan sieltä muutaman päällimmäiseksi jääneen idean. Täällä postaus kaakeleista.

47ca3324f6df36ae7886d7b17a389348

Kuva on täältä

1c69cf56ec8bc9dec66eecc0db9f1764

Kuva on täältä (tuotteet) ja täältä (blogi).

Kylppäriin ja vessoihin kaipaan jotain vaaleanturkoosia. Kaveriksi valkoista ja harmaata ja betonia. En osaa päättää laitetaanko kylppäriin ja saunaan myös betonipinta, kuten muualle kellariin, vai kuusikulmaisia mattaharmaita kaakeleita.

Himoitsen marokkolaisia kaakeleita, mutta sopivatko ne tämän talon tyyliin? Ovatko liian raskaita? Vai pitäydynkö 15×15 lasitetuissa peruskaakeleissa. Ne voisi latoa joko tiililadonnalla tai kärkiladonnalla (vai miksiköhän sitä sanotaan) eli salmiakkikuvion muotoon.

5bc6cbb8ecfe14bfcc8220cd97a4df51

Kuva on täältä

Sitten on edelleen tämä keskikerroksen lattiaprobleema. Haluaisin haalean vaaleaksi käsitellyn lattian. Tietääkö joku, miten tuollaisen pinnan saisi parhaiten aikaiseksi?

Ongelmana on se, että vahapinta, joka näissä kuvissa taitaa olla, ei kestä meillä ja jos ja kun lattiat lakataan, niin mikä pinnoite sopii lakan alle?

Tässä alla olevassa kuvassa on kauniisti yhdistetty erilaisia puun sävyjä. Se on ollut yksi huoleni, miten saan kotimme erilaiset puupinnat sopimaan yhteen. Lattia on niin iso elementti, että pitää tarkkaan miettiä miten sen sävy sopii meidän ruskeisiin, kuluneisiin portaisiin ja vähän tyhmiin ikkunanpokiin, jotka ovat myöskin tummanruskeat.. Yläkerrassa on keskiruskea, vähän kuluneen lankun näköinen laminaatti, eikä nyt ole tarkoitus muuttaa sitä. Meillä on laminaattia vielä jäljellä tarpeeksi poikasen huonetta varten, joten sillä on nyt mentävä.

bf16a9264012b3ce8c17bced78dc33c0

Kuva on täältä

Kommentit (2)

  1. marsu

    Valkolakka? Eikö sillä saa kestävät ja vaaleat lattiat…

    • prisca

      Marja, joo, totta. Olen nähnyt vain yhden epäonnistuneen sillä tekniikalla tehdyn lattiapinnan. Pitäisi nähdä jossain onnistunut versio… Ongelma tässä on juurikin se lopputuloksen näkeminen etukäteen. Ehkä jostain maalikaupasta näkisi esimerkkejä…?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *