Blogit
Aurinko ja kuu

pikku puuhaa

Vaikka kuinka tiedän, että haravoiminen tässä vaiheessa on turhaa
en voi olla tarttumatta haravaan oleillessamme pihalla.
Vaahtera, kaksi valtavaa koivua, tammi ja muut pitävät huolen siitä, että lehtiä riittää naapureillekin.
Se, mihin ihmiset puidensa lehdet laittavat on jäänyt mysteeriksi…
Noh jokatapuksessa siis kevyttä haravointia, kukkasipulien istutusta, laihduttamista ja lasten talvivaatteiden päivitystä.
Sellaista pientä puuhaa.
p.s tuli muuten hätä ja kiire tänä aamuna , kun se pakkanen pääsi taas yllättämään.
Du travail dans le jardin…
Plein, plein de feuilles.
Ce matin il fesait moins zero pour la premiere fois.
Ca me surprend chaque annee!C’est incroyable.

Kommentit (0)

 1. Bullukat

  Oikein mukavia puuhia kaikki. Haravointi on hyvää hyötyliikuntaa.

 2. Anonyymi

  Minä ajelen ruohonleikkurilla lehtiä silpuiksi, silppu on erittäin hyvää lannoitetta nurmikolle. Isommat (vaahteran)ja muut ylimääräiset lehdet laitetaan jätesäkkeihin, jotka kiikutan puutarhuriystävälle, jolla on niille käyttöä. Itsekin ajattelin "säilöä" muutaman säkin kevääseen. Keväällä säkissä ollut tavara on jo muuttunut melkein mullaksi ja sitä voi käyttää katteena pensaiden alle. Osa menee myös omaan lehtikompostiin josta ajan myötä tulee hyvää "omatekemää" multaa. Älkää missään tapauksessa heittäkö puutarhajätettä roskikseen, hyvää tavaraa menee kaatopaikalle, jossa se ei edes pääse rauhassa maatumaan.

 3. aurinko ja kuu

  Bullukat:
  Nosepäse…
  Anonyymi:
  Eeeii me niitä roskiin laitetakkaan…
  Meillä on kahdessa pihan nurkassa sellaiset kompostikasat, niitä huolettomasti välillä käännellään, jos ei muuta, niin kelpo kukkulat siihen kasvaa. Meilläkin silppuava ruohonleikkuri, jolla viimeiset lehdet silputaan, mutta kerran jätettiin melkein kaikki lehdet silputtuina nurmikolle, sillä seurauksella, ettei ruoho meinannut kasvaa keväällä ollenkaan.
  Viime syksynä komposteihin laitettujen lehtien lisäksi laskin 25 jätesäkillistä lehtiä, jotka vietiin kaatopaikan puutarhajäte osastoon.Huhhuh.
  Tuo säilöminen oli hyvä idea.Voiko ne säilöä ihan ulkona säkissä?

 4. Anonyymi

  Laitat vaan lehdet jätesäkkiin ja säkin suu kiinni. Keväällä kun avaat säkin voi haju olla aikamoinen, riippuen missä vaiheessa maatuminen on. Parempi olisi jos malttaisi lehtien antaa olla pari vuotta säkissä, mutta silloin tulee jo säilytysongelma.
  Ei ollut tarkoitus syyttää teitä lehtien roskiin laittamisessa, mutta näin olen naapurien nähnyt tekevän ja se tekee minulle pahaa. Naapurissa on veilä niin iso pihakin, että sinne mahtuisi vaikka kuinka monta kompostia.

 5. Anonyymi

  Josmiet ityttääminne viedä lehtisäkkei,ni Suokin multasormi ottaa mieluusti muutaman ;)Haleja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *