Blogit
Aurinko ja kuu

Pihapiirustuksia

IMG_0778
Pihaan tullaan autoportista, joka on pihan pohjoisosassa. Pihan länsiosa on se, jossa vietetään aikaa ja siihen paistaa aurinko aamulla ja illalla.
IMG_0781
Piha vielä viime keväänä.

Noniin… Onkin sitten aika suunnitella pihaa. Vaikeinta on hahmottaa pihan mittakaavat. Miltä ruohikko-osuus näyttää, kun murske on laitettu suunnitelluille paikoille? Kuinka isot korkeuserot pihalle tulee? Mihin voi istuttaa kasveja? Mitä kasveja?

No, ensin pitää tietysti aloittaa niistä putkihommista, jonka vuoksi piha ylipäätään myllätään. Viemärit uusitaan ja salaojavedet johdetaan kaupungin verkkoon. Siinä rytäkässä luultavimmin kaatuu yksi puukin. Mutta samalla kannattaa ehdottomasti käyttää kaivinkone hyväksi ja tehdä pihan muokkaus. Autopaikka pitää jokatapauksessa muokata, jotta auto mahtuu kääntymään, kohta pitää korottaa ja tehdä eristys tai miksikä sitä nyt kutsutaan, ettei autotallin liuska jäädy.

Piirtelin talon ympärille nyt alustavan suunnitelman. Raidoitetulle alueelle tulee siis karkea kivimurske. Sen päälle olisi jossain vaiheessa tarkoitus asentaa laatoitus, ainakin kulkureiteille ja terassialueelle. En usko, että laatoitus on tämän kesän homma, vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Haaveena liuskekivi tai sitten ihan betonilaatta. Riippuu varmasti rahatilanteesta. Autopaikka jäänee karkealle murskeelle. Valkoiset alueet ovat nurmikkoa. Tuleeko teille jotain mieleen? ideoita? Ehdotuksia?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *