Blogit
Aurinko ja kuu

Pientä pintaremonttia…

IMG_3239

IMG_3235

Ihan pientä vaan. Ei sen kummempaa…

On taas aamusta saakka ollut sellainen rakentamisen meininki, että se ajaa mehut meikäläisestä ihan vaan ikkunasta katsellessa. Yritän olla jotenkin tehokas ja siivoilen keittiötä ja suunnittelen astuvani kellariin lakatakseni ovenkarmeja.

Alkuviikko onkin mennyt töissä ja eilen oli kirjanpito- ja laskutus- ja laskunmaksupäivä. Onneksi pääsin illalla ihan muihin tunnelmiin Kansallisteatterin Saiturin joulu -näytelmän uusintaensi-iltaan. Täytyy myöntää, että siitä tuli jo vähän joulufiilis. Suosittelen kyllä koko perheen jouluteatterielämykseksi. Oli todella hurmaava! Toinen tämän joulun ehdoton teatterikokemus on Lahden Kaupunginteatterin Pinocchio. Ystäväni ohjaa (ja käsikirjoittaa) sen ja tiedän, että hän tekee todella visuaalisia ja elämyksellisiä näytelmiä. Hän ohjaa myös kesäisin Ryhmäteatterin Suomenlinnan näytelmät, joten tiedossa on takuuvarmaa teatteria Lahdessa.

Mutta, katto on näköjään eristetty ja nyt alkaa kattopeltien asennus. En pysy enää laskuissa mukana, mutta olisiko nyt kaksi ja puoli viikkoa siitä, kun kattoa alettiin purkaa. Laajennusosa on päällisin puolin valmis. Aikamoista hommaa nuo kattohommat. Käsityötä. Seinistä löytyi tyhjiä, isojakin puruttomia alueita ja ne täytettiin samalla. Piippua korjattiin ja jotain hormijuttuja vähän muutettiin. Olen niin onnellinen, että tämän jälkeen kaikki on kunnossa ja voidaan vaan nauttia ja asua. Asuinkustannukset tippuvat merkittävästi, joten yks laina lisää sinne tai tänne ei paina kauheasti vaakakupissa, kun koti on terve ja kunnossa, eikä tarvitse kokoajan pelätä että joku putki hajoaa tai jännittää, että koskahan sitä öljyä pitää taas tilata lisää (vaikka oikeastihan se laina painaa, mutta yritän olla positiivinen).

Tänään on taas edessä Ikea-reissu. On aika tilata keittiö ja siellä on meneillään keittiöviikot. Miehen vaatekaappi on pakko saada hankittua ja tässä tilanteessa kaikki mittatilauskaapistot tuntuvat auttamattoman kalliilta. Muusikkona, miehelle on kertynyt valtavat määrä pukuja ja puvun paitoja, jotka pitäisi saada siististi mahtumaan jonnekin. Aikaisemmin ne roikkuivat epämääräisesti kellarin seinillä ja milloin missäkin vieden valtavasti tilaa. Nyt olisi tarkoitus saada hommaan joku roti ja järjestys. Kellarin sisustamisen suhteen on tullut joku stoppi. Tuntuu, etten osaa enkä hahmota. Yritän antaa ajan hieman kulua, jotta näen miten kellari käytännössä toimii ja mihin tarvitaan mitäkin: hyllyä, koukkua, tuolia ja muuta. Pyysin ystävän ensi viikolla vähän visioimaan. Sellainen auttaa aina, kun saa jonkun mukaansa pähkäilemään.

IMG_3236

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *