Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Pieniä arjen iloja

img_6568

Se on kuulkaa niin, että vaikka samassa talossa on asuttu kohta 13 vuotta, niin kyllä näin ison remontin jälkeen vaatii talossa eläminen hieman opettelua. Esimerkiksi lämmityksen kanssa nyt puljataan, että saadaan kaikkia miellyttävä lämpötila ilman, että maalämpöpumppua pitää huudattaa jo nyt, kun pakkasetkaan eivät ole alkaneet. Pattereita säädetään, sisälämpötilaa tarkkaillaan, pönttöuunissa palaa tuli harva se ilta.

Mutta muitakin juttuja on. Kaikille keittiöremonttia suunnetteleville pieni vinkki: yksi ihanimmista asioista uudessa keittiössä, hellan lisäksi, on yllä kuvassa näkyvä asia. Aterinlaatikko on astianpesukoneen vieressä. Ai vitsit, että on kuulkaa mukavaa tyhjentää konetta, kun aterimet saa helposti siirrettyä paikoilleen. Ja lasit ja mukit säilytetään suoraan pesukoneen yläpuolella. Nopeuttaa pesukoneen purkua (jota vihaan) huomattavasti.

img_6574

Sitten. 13 vuotta olen haaveillut palkkaavani siivojan. No nyt, kun töitä on ollut kiitollisen paljon (ja siksi blogiin krijoittaminen on retuperällä), lahjoitin itselleni talon siivouksen JA ikkunanpesun. Kolmeen vuoteen en ole ikkunoita remontin takia pessyt ja puutteellisten välineiden vuoksi portaikossa ylhäällä oleva ikkuna on jäänyt pesemättä kokonaan. Nyt on kuulkaa teräväpiirtoa joka ikkunassa. Kuistin ikkunoiden pesun tiimellyksessä sain järjestettyä kuistin uuteen uskoon. Kuisti on aina ollut sellainen murheenkryyni, koska kokonaista seinää ei ole yhtäkään ja kolmen lapsen kanssa tavaraa on ja sotku on aina hirvittävä. Toimivan järjestelyn keksiminen on todella haastavaa. Tässä nyt siis kokeilussa järjestys numero kolme tai neljä. Katsotaan miten käy…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *