Blogit
Aurinko ja kuu

Pariisista inspiraatiota ja vähän vinkkejä.

Ikuinen inspiraation lähteeni, rakkauteni, Pariisi.
Nyt matkan syy oli kyllä aivan muuta kuin kyläily tai lomailu.
Rakas setäni menehtyi äkillisesti ja näin ollen varasin liput ja hotellin pikapikaa ollakseni lähellä serkkuani ja tätiäni ja päästäkseni varmasti hautajaisiin. Ranskassa hautajaiset pidetään hyvinkin pian kuoleman jälkeen. Matka oli raskas.

Hautajaisten jälkeen minulle jäi muutama palautumispäivä ennen kotiin lähtöä ja matkalla serkkuni luo, tein pitkiä kävelyitä halki tammikuisen Pariisin.
Kunnon kameraa en tällä kertaa ottanut mukaan lainkaan, joten kännykkäkuvat kelvatkoon.

     
Eläinten päät. Kaikenlaisista materiaaleista, paitsi aitoina. Tämä trendi on mielestäni ollut jo pitkään, mutta näkyi todella vahvasti Pariisin näyteikkunoissa. Alemmassa kuvassa viehättää palapelihyllykkö ja vaalean puun, himmeän turkoosin ja valkoisen yhdistelmä.
Tässä myös skandinaavista tyyliä ja puu/turkoosi/valkoinen
Nojoo. Nää on näitä pintoja, jotka sopii parhaiten ikivanhojen kivitalojen sisustukseen, mutta silti -huoh. Jään pohtimaan voisiko tätä jossain muodossa käyttää meillä.
Noniin. Unelmien unelma. Perintökalleus joissain perheissä kuulemma. Agan liesi. Tämä olisi unelmien täyttymys. Ehkä kuitenkin induktiona. Niitä saa nimittäin sellaisenakin. En edes tiedä mistä näitä saisi Suomessa. Tuoko joku näitä maahan? Gasum?
Ja nää on magneetteja. En pidä jääkaappimagneeteista, mutta nämä oli pakko ostaa, sillä värit ja muodot ovat jotenkin niin sitä maailmaa, josta nyt tykkään. Väri- ja muotoinspiraatio oli pakko saada mukaan tänne kotiin.
Jos käyt Pariisissa ja olet sisustushullu tai etsit inspiraatiota, suosittelen ikkunashoppailua Marais’n kaupunginosassa. Taidekauppoja, antiikkiliikkeitä ja sisustusliikkeitä. Moderni ja ikivanha rintarinnan. Suurin osa kuvieni kalliista putiikeista olivat tällä alueella (kartta alla). Ile St Louis -saarella on muutama hauska sisustustavarakauppa. Se on lempipaikkani. 
Kannattaa lähteä vaikka Saint-Paul’in metroasemalta kävelemään kohti Ile st Louis’ta ja kävellä mahdollisimman pieniä katuja pitkin mutkitellen. Myös Place des Vosges on käymisen arvoinen ja sen ympäristö. 
Kunhan Les Halles valmistuu remontista on siellä monta edullista sisustuskauppaa, mutta se ei ole varsinaisesti Marais’ssa. Les Halles’issa voi remontin aikana käydä ja on siellä kauppojakin auki, etenkin ulkopuolella, mutta hermo meinaa mennä siinä sekamelskassa. Remontin pitäisi olla alkuvuodesta valmis, mutta ei todellakaan näyttänyt siltä, että olisi.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *