Blogit
Aurinko ja kuu

Palapeli

IMG_6361

IMG_6346
Tässä pohjat valmiina ennen kivituhkaa. Kaivuun jälkeen asennettiin kankaat ja kivimurske päälle. Sitten tuli kivituhkan vuoro, jonka päälle kivet asennetaan.

Yhteistyö Ikikivi

Onhan tuo kivien asettelu varsinaista käsityötä! Näyttää helpolta ja meditatiiviselta, mutta kivet ovat valtavan painavia ja haasteita tuovat kaadot ja niiden suunnittelu, jotka on paras ammattilaisen tehdä.

Toki asentajan kanssa on tärkeä keskustella kaadoista ja niiden kaltevuudesta, sillä vain talon asukas tietää, miten pihalla kuljetaan, mihin on suunnitteilla pöytää tai muuta kalustetta ja mikä kohta talvella on liukas. Mutta kaadot on oltava, jottei vesi jää notkumaan kivijalan tuntumaan, vaan sadevesi ohjautuu kauas talosta. Toki vesi imeytyy kivien väleistä myös maahan.

Isompien ja paksumpien kivien välit jätetään aika leveiksi, verrattuna pienempiin ja matalempiin kiviin. Nämä meidän ovat 5-10 cm paksuja ja yhdelle lavalle mahtuu noin kuusi kiveä. Päädyimme näihin paksumpiin hieman kohtuullisemman hinnan ja valmistajan suositusten vuoksi, vaikkakin tämä paksuus kestäisi myös auton painon. Kulkuväylille ja terassille ei näin paksua välttämättä tarvittaisi. Luulen, että tämä paksu kivi pysyy myös paremmin paikoillaan.

IMG_6355

IMG_6354

Kivien toimittaja ja väri valikoitui Kevätmessuilta. Ihastuin messuilla juuri näihin liuskekiviin ja sitten satuin vielä voittamaan lahjakortin Ikikivelle! Mikä sattuma! Lopulta sovimme vielä pienestä yhteistyökuviosta. Tästä klikkaamalla pääset postaukseeni messuilta ja tästä toiseen, jossa pohdin vaihtoehtoja.

Kivien värimaailma on mielestäni inasen Välimerivaikutteinen, mutta kivi louhitaan Suomesta, Nilsiästä ja se on nimeltään Nilsiän kvartsiittiliuske. Louhos on avattu vuonna 1932 ja kuuluu Ikikiven perheyritykselle.  Tässä kiven tuotekortti Ikikiven sivuilta.

Toki, välillä kallistuin perinteisten keskiharmaiden liuskekivien puolelle, mutta kuten eräs ystäväni kommentoi Facebookissa asiaa pähkäiltyäni ”nää värikkäät sopii teidän huvikumpuun kuin nenä päähän”. Ei lisättävää.

IMG_6353

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *