Blogit
Aurinko ja kuu

Onnea vaan mulle.

Mulle on tapahtunut sama kuin silloin, kun päättää myydä asuntonsa. Sitä jotenkin luopuu kaikesta. Ei välitä sotkusta tai ainakaan jaksa kauheasti puunata. Kaikki menee kuitenkin uusiksi -ihan sama.
Siivoaminen on siis yhä vaikeampaa.

Kun urakoitsija saapui aamulla, en antanut ajatustakaan meidän perjantaiaamun härdellille, joka oli varmasti kuitenkin aika silmiinpistävä. Kuskasin koko aamun lapsia kouluun, päiväkotiin ja miehen vein keikkabussille. Lapin rundit alkaa ja minä jään nyt sitten yksin pyörittämään tätä kaikkea. On and off. Mies on pätkittäin pois kotoa muutamasta päivästä kahteen viikkoon. Tulee kotiin välillä lepäämään. Toukokuussa nähdään!

Näillä näkymin remontti alkaakin vasta toukokuun alussa. Osasin onneksi odottaa sitäkin. Maalämpötarjous on kuulemma aivan liian kallis ja nyt pitäisi saada uusi tarjous jostain. Koska jäimme pohtimaan salaojitusta (sisä- vai ulkokautta), meille tulee nyt joku salaojatyyppi tekemään tarjousta ulkoapäin tehtävästä salaojituksesta. Tehtäväkseni jäi myös soittaa putkimiehelle -sopia lattialämmityksen asentamisesta ja kysyä maalämpöpumppujen hinnoista. Sähkömiehellekin pitää soittaa. Nämä sopimukset tulevat suoraan meidän välisiksi. Urakoitsija ei ota niistä vastuuta muuten kuin urakan aikana aikatauluttamisessa.

Nyt jäinkin sitten pohtimaan vakuutus-asioita. Pitää varmaan ottaa selvää remontin aikaisista vakuutuksista. Kilpailuttaa nekin. Huoh. Nää on just niitä asioita joissa koen olevani tosi huono. Onnea vaan mulle.

Kommentit (3)

 1. Eeko

  Onnea vaan sulle! En sano tätä ivallisesti vaan samassa suossa rämpimässä ollaan. Meillä rintamamiestalossa salaojat tehty viime syksynä, öljylämpö vaihdettu maalämmöksi ja nyt menossa kellari. Sinne valetaan uusi lattia (+ lattialämitys, uudet sähköt, viemärit ja tulovedet) maanantaina.

  Kultaakin kallimpia ovat ihmiset jotka osaavat kertoa mitä pitää seuraavaksi tehdä. Meillä onneksi remppaporukka hoitaa paljon ja meillä tätä rumbaa pyöritetään yhdessä. Remonttipoika löytyi suullisen palautteen perusteella, hyvä kello kauas kuuluu jne..

  Sen minkä olen huomannut että kompromissejä täytyy tehdä monessa asiassa varsinkin kun budjetti ei ole rajaton. Mutta myös sen, että jokainen edistysaskel tuntuu niin mahdottoman hyvältä, itsellemme tätä teemme.

  Tsemppiä kovasti, kyllä sä sen handlaat!

 2. admin

  Oi, ihanaa. Kohtalontovereita! Aivan samat meiningit teillä kuin meillä! Mikä maalämpöfirma teillä asensi laitteet? Oletteko tyytyväisiä? Juuri selostin ystävälle, miten tyytyväinen olen urakoitsijaamme. Noh, vaikkei mitää olla vielä aloitettu, niin jotenkin tuntuu, että kaikki palat vaan loksahtavat paikalleen. Onhan tässä oma mieskin tietysti mukana, mutta hän on niin paljon poissa, että langat ovat käytännössä minun käsissäni.

 3. Eeko

  Meillä maalammön asensi Lämpövinkki ja itse kone oli Nibe, jos nyt mainostaminen on sallittua. Mutta me asumme Tampereella ja ymmärtääkseni te jossakin pääkaupunkiseudulla. Kaupan päälle saimme puhelimen (ei vaikuttanut ostopäätökseen) ja olenkin sanonut että minulla on varmaan tämän kadun kallein puhelin (18,000€). En tiedä onko pääkaupunkiseudun hintataso sama, ja riippuuhan se toki siitäkin millaiseen maahan se laitetaan. Tyytyväisiä ollaan.

  Maalampö kilpailutettiin 5 firmalla. 4 tarjousta saatiin takaisin, kaikkien tarjous oli 1000-1500,- haarukassa sama. Oikeastaan valinta tehtiin sen mukaan mikä myyjä tuntui " mukavimmalta" ja toki asiantuntijammalta. Pieniä eroja löytyi lähinnä siinä, minkälaisen putkisyvyyden joku sanoi riittävän lämmön saamiseksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *