Blogit
Aurinko ja kuu

Mikä kodinhoitohuone?


Hiihtoloma lapsilla tarkoittaa sitä, että mulla on viikonpäivät aivan sekaisin. Luulen kokoajan, että on sunnuntai tai perjantai, vaikka on maanantai tai torstai.
Tänään mies lähti kiertueelle ja palaa kymmenen päivän päästä.

Vaikka onkin hiihtoloma, klo 10.00 ovikello soi ja oven takana seisoi Seneran maalämpömies.
Yksi kustannusarvio on jo saatu ja nyt odotan kohtuullisempaa hinta-arviota.
Meillä on jo porakaivo ja sähkötkin tehty maalämpöä ajatellen, joten kustannusten pitäisi jäädä kohtuullisiksi.

Maalämpömies halusi kovasti tietää minne maalämpöpumppu sijoitetaan. Putket ja muut kun maksavat aikalailla per metri. Tähän tarvitaan myös putkimiehen kanssa keskustelua, että minne kaikki putket edes voi sijoittaa. Kaikki talon vesiputket kun liitetään tietysti maalämpöpumppuun.

Tässä tulikin sitten eteeni pohdinta kodinhoitohuoneesta. Minä kun olen vain keskittynyt keittiöön ja vessoihin, on kodinhoitohuone unohtunut kokonaan. Jos keittiön tietyissä asioissa en suostu säästämään, niin kodinhoitohuoneessa taas on otettava luovat keinot käyttöön. Uusi pesukone ja kuivuri on pakko hankkia, mutta vesipiste, työtasot ja säilytys pitää toteuttaa luovasti.

Nykyinen ”kodinhoitohuone” on säälittävä kolo. Pyykkihelvetiksi sitä kutsun. Se on kellarissa liian pienessä tilassa ja siellä on epämukava olla. Siksipä sinne myös unohtuu valtavia pyykkikasoja.
Siispä haaveilen jostain tilavammasta ja organisoidusta huoneesta, jonne on kiva mennä pyykkäämään. Nykyinen pannuhuone puretaan ja se antaa tilaa ja valoa tulevaan pyykkitaivaaseen.

Tämä on pyykkihelvetti nyt.
Tämän kulman sisällä on pannuhuone. Sen takana on pyykkikoneet. Tämä kulma lähtee pois ja lisää tilaa tulee noin neljän neliön verran.
Täältä löytyi ihan suloinen kuva, mutta huomasin, että kodinhoitohuoneista saatavilla olevat kuvat ovat joko kamalan kliinisiä tai epärealistisen minimalistisen söpöjä ja sellaisia joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Täältä löytyi kuva, joka naurattaa… Meillä pitäisi olla seinällinen noita pyykkipoikia, sillä musta tuntuu, että 80% meidän sukista on parittomia.

Kommentit (2)

  1. IreneEllen

    hih! Meillä on ihan sama juttu. Parittomia on välillä semmoine läjä, ettei noi pyykkipojat riittäisi vaikka laittaisi useamman samaan. 😉

  2. admin

    Meillä on KAKSI pussillista parittomia. Aina välillä pari sukkaa löytää parin. Ihan meditatiivistä
    puuhaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *