Blogit
Aurinko ja kuu

Malttaa malttaa…

IMG_7441

IMG_7438

Kasvatuskausi alkaa ja minulla on aikamoiset, luultavimmin täysin ylimitoitetut, suunnitelmat täydellisestä potagerista eli keittiöpuutarhasta. Siemenet on jo tilattu. Tuossa ne nököttävät hieman odottavina keittiön pöydällä. Kaksi ihanaa puutarhakirjaakin on hankittu ja uudet hyllyt taimia varten ostettu. Ne ovat vielä kannattimineen auton takakontissa.

Meillä kun ei ole ikkunalautoja niin keksin, että kuistin seinälle, siihen tyhjään kohtaan, voisikin kiinnittää pari hyllyä, joilla siementen olisi hyvä itää ja taimien kasvaa vankoiksi. Kuistilla kun ikkunat ovat kahteen -oikeastaan kolmeen suuntaan, joten valoa kyllä riittää, vaikka pitkä ikkunseinä onkin itään. Tuo rintamamiestalon kuisti on muuten sellainen murheen kryyni, kun ikkunaseinää löytyy ja tilaa ei ole kuin nimeksi. Meillä kuisti toimii eteisenä ja voin kertoa, että tämä järjestys on varmaan viides, kun toimivaa ei meinaa löytyä millään. Oven vieressä on vielä yksi naulakko. Kengät on pitkin lattioita hujanhajan. Erityisesti talvi on haastavaa aikaa.

IMG_7448

Itse puutarhaa ei siis vielä ole olemassakaan, mutta paikka on tiedossa. Sinne pitäisi rakentaa kasvatuslaatikot, sillä maa on siinä kohdassa todella köyhää, kuivaa ja täynnä juurakkoa. Ajattelin, että kasvatuslaatikkoja olisi helppo hoitaa. Talon eteläinen kulma on aina lämmin ja suojaisa ja siihen paistaa aurinkokin suurimman osan päivää. On siinä joskus kasvanut tomaattejakin.

Suunnitelmissa on alkaa kasvattaa yrttejä mm. persiljaa, basilikaa, rakuunaa, sitruunatimjamia (kunhan löydän sitä jostain), ruohosipulia, valkosipulia ja kevästipulia. Myös salaattia ja porkkanoita, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Jep. Hullu. Miehen chilit ovat jo hyvässä vauhdissa kasvamassa, mutta chilit pitääkin laittaa jo ajoissa itämään.

IMG_7435

Ennen kuin päästän itseni pihalle möyrimään, pitää minun ehdottomasti lukea Hanna Sumarin, Kati Jukaraisen ja Maria Kesäsen Siemenestä lautaselle -kirja (Read me). Se sisältää oikeastaan kaiken tiedon mitä tarvitsen ja on täydellinen täsmäkirja minulle. Jos onnistun hankkeessani, se on kirjan ansiota. Jos epäonnistun, se on minun vikani.

Nyt pitäisi saada tuo mies vain kiinnittämään ne hyllyt tuonne kuistille. Ostin sinne myös pari viherkasvia varoiksi, jos minun projektini ei onnistukaan. Viherkasvit kun ovat nyt niin trendikkäitä.

IMG_7440

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *