Blogit
Aurinko ja kuu

Lempikohtia


IMG_7748

Onko sinulla lempikohtia kotonasi? Jokin nurkka tai näkymä? Tässä ovat minun lempikohtani:

Keittiö. Eteisestä keittiöön tullessa, rakastan keittiön valoa ja värejä. Pidän valtavasti vasemmalla seinällä olevasta kaapistosta, joka on tehty vanhoista kaapin osista. Keittiössä vietän eniten aikaa, koneella töitä tehdessä tai ruokaa laittaen tai muuten vain. Herttaisuutta taittaa ystäväni maalaama taulu, joka on joidenkin mielestä pelottava ja ahdistava, mutta minun mielestäni se on arvoituksellinen ja jotenkin hellyyttävä ja koskettava. Tytön katseen takana on tarina. Erityisesti ihastuin taulun väreihin. Taulu on Anu Pensolan. (ja joo, en ole raaskinut poistaa pääsiäisvitsoja)

IMG_7750

Kirjahyllyt. Kirjaston kirjahyllyssä on minun ja mieheni yhteistä elämää ja se on kauhean ihana sekamelska. Yksi hyllykko seinän kokoisesta hyllyköstä on minun, yksi mieheni ja keskimmäinen on yhteinen. Matkamuistoja, valokuvia, keittokirjoja, kirjoja, musahommia, minun työhommia…

Keittiön lamppu taas oli extempore-löytö ja rakastan sitä. Sitäpaitsi se tuo hauskasti kirjahyllyn keltaiset väripilkut esiin.

IMG_7741

Eteinen/aula. Kun sitä katsoo tulee olo, että on isossa talossa. Se on ihanan epäkäytännöllisen muotoinen ja rakastan meidän portaita, jotka johtavat eteisestä yläkertaan. Tähän tilaan oli vaikea valita tapettia, koska halusin väriä ja kuvioita, mutta toisaalta se näkyy keittiöstä ja olkkarin sohvalta, joten tapetti ei saa olla liian hallitseva. Vähän ehkä kaduttaa nuo pienet kuviot. Olisin voinut olla hieman rohkeampi tämän kanssa. Eteinen on niin vaikean mallinen, että sen tapetointi ei suju kuin tosi kokeneelta tapetoijalta, eli tapettia ei voi vaihdella noin vain.

IMG_7753

Keittiön kaapit. Silmäni lepää vanhoista 50-luvun kaapeista tehdyssä keittiössä. Pidän erityisesti niiden väripinnasta, jotka puuseppä Jani Pensola malttoi jättää näin, nähtyään mitä ensimmäisten maalikerrosten alta paljastui. Pidän myös erilaisista, kauniista tavaroista kerääntyneistä pinoista, kunhan ne eivät ole tiellä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *