Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Lasten taide kodin seinillä luo kotoisan tunnelman

Lapsilta tulee kotiin kahmalo kaupalla taidetta koulusta ja päiväkodista. Meillä päiväkotiajat ovat jo ohi, mutta nuorimmaiselta tulee ala-asteelta vielä ilahduttava määrä piirustuksia ja maalauksia. Vaikeinta on tietysti lajittelu ja päättää, mitkä säästetään arkistoon ja mitkä ei. Kaikkea kun ei voi säästää. Olen kerännyt jokaiselle lapselle oman pahvilaatikon, johon laitan säästettävät taiteet, diplomit ja muut tärkeät muistot. Sinne ne on helppo laittaa ja säilyttää. Eivät jää ainakaan minnekään roikkumaan, vaikka kyllä sitäkin tapahtuu.

Sitten löytyy näitä helmiä.

Olen etsinyt koivu-aiheista opetustaulua varmasti jo kymmenen vuotta, sillä talomme alkuperäinen tilan nimi on Koivula. En ymmärrä, miten sellaista ei löydy. Noh, sitten poika toi kotiin tuon ihanan koivumaalauksen, joka on ihan täydellinen. Se odottelee vielä sellaista laatikkomallista kehystä, jotta linnunpönttö ei irtoa, mutta sitä odotellessa laitoin sen normikehyksiin ilman lasia tietty. Tuo on kyllä todella paljon hienompi kuin opetustaulu, ja ainakin persoonallisempi.

Tytär maalasi vuosia sitten meidän talon. Siitä on ainakin 11 vuotta, sillä nuorimmaista ei vielä näy kuvassa. Maalaus on ollut seinällä siitä lähtien.

Viime viikolla poika toi kotiin puutöissä tehdyn lyhdyn. Illan hämärissä kävimme etsimässä sille paikan pihalta ja oli jotenkin niin pakahduttavaa katsoa hänen kimaltavia silmiään ja ylpeää ilmettään, kun lyhtyyn laitettiin tuikku ja se jäi valaisemaan talvista pihaa. Se, että lapsen tekemä kelpaa, on kyllä tärkeää.

Portaikossa meillä on myös lasten taidetta, kuten myös olohuoneen seinällä valikoidusti. Minulle tulee niistä parempi fiilis kuin mistään hienosta grafiikasta tai ammattilaisen taiteesta. Kotona pitää näkyä asujiensa jälki. Ainakin minun mielestäni.

Kommentit (2)

  1. Hilpuri

    Ensi vietailu blogissa. Lasten työt on kyllä todellisia helmiä. Niihin kätkeytyy niin paljon tunnetta mukaan. Lisäksi usein ihmettelen miten taitavia lapset on. He eivät ajattele onko joku hyvin vai ei vaan estottomasti laittavat koko luovuutensa peliin ja niistä syntyvät aarteet 🙂

    • prisca

      Se on just näin! Ja kiva, kun vierailit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *