Blogit
Aurinko ja kuu

Lamppuja ja linkkejä

Lamppujen ja mattojen valinta on mun mielestä supervaikeaa. Netistä etsiessä törmää aina ensimmäisenä jenkkikauppoihin ja sieltä tullit maksavat ihan liikaa ja lamppuja saa harvoin meidän sähkövirtaan sopivina.

Ranskalaisten sivustojen kautta löysin pari upeaa valaisinkauppaa. Toinen välittää lamppuja ympäri maailman, mutta koska välittäjä on ranskalainen ei tulleja tule. Lähetysmaksut saattavat olla aika korkeat, mutta esimerkiksi Kiinasta ei lähetyskulujakaan tullut. Etsin myös tanskalaisilta sivustoilta, mutta siellä oli superkalliita designlamppuja enimmäkseen.

Aliexpress.com on kauppa, jossa on loputtomasti lamppuja. Vähän Etsy-tyyppinen sivusto. Minun hakusanani sivustolla oli ”vintage ja ”loft”. Mutta huomasin, että löysin lisää mieluisia ihan vain hakusanalla ”ceiling light” tai ”wall lamp”. Tällaiset lamput tilasin:

Näyttökuva 2015-08-16 kello 16.53.03

Näitä tilasin kaksi. Kellarin vessaan. 60 e/kpl. Näille tuli lähetyskuluja 79e yhteensä. Aika paljon, mutta kattokaa nyt, niin ihanat.

Näyttökuva 2015-08-16 kello 16.53.38

Näitä tilasin neljä kappaletta. Keskikerroksen ja yläkerran vessaan. 37 e/kpl. Ei lähetyskuluja. Toimittaja tarjosi vielä ystävällisesti kaupanpäälle tuollaiset samanlaiset lamput tai polttimet taimitänenyton, kuin kuvassa, mutta sivuston kautta noita voi tilata lisää, jos mielii. Ne oli jotain 14 e.

Näyttökuva 2015-08-16 kello 16.51.43

Näitä tilasin kolme kodinhoitohuoneen kattoon. 13,40 e/kpl. Ei lähetyskuluja. Paikka on haastava, sillä tilan korkeus on alle 2 metriä ja kattolamppu ei saa olla yli 20 cm, jos sitäkään. Nämä oli 14 cm korkeat.

Toinen löytö oli cote-lumiere.com . Sieltä löysin kylpyhuoneen lamput ja portaikkojen lamput. Ongelmana on, että sivusto on ranskaksi. Hakusanoilla ”luminaires d’interieur (sisätilojen valaistus)/salle de bain” -löytyy kylppärilamput ja ”luminaires d’interieur (sisätilojen valaistus)/applique” -löytyy seinälamput.

Tällaiset:

Näyttökuva 2015-08-16 kello 17.06.41

Kylppärin seinään 2 kpl. 80 e/kpl.

Näyttökuva 2015-08-16 kello 17.07.20 Näyttökuva 2015-08-16 kello 17.07.39

6 kpl, olme kumpaankin portaikkoon 51 e/kpl. Näihin tuli kyllä niitä lähetyskuluja. Suomi ei löydy maa-vaihtoehdoista, mutta mailasin infoon ja he toimittavat lamput silti. Jos et osaa tehdä tilausta ranskaksi, ota screen shot haluamistasi lampuista ja laita ne mailinä eteenpäin.

Pukuhuoneeseen ja varastohuoneeseen tulee talon alkuperäiset kellarinlamput. Sellaiset pitkulaiset lasikuvulla. Noni. Nyt on lamput hankittu. Autotalliin vielä varmaan ihan perus putkilamput.

Kommentit (1)

  1. Loputonta surffailua – Meidän Talo -blogit

    […] nopeasti lamppu -postaukseeni, löysin Ellokselta Vähän samanhenkisiä lamppuja, kuin mitä tilasin ulkomailta. Hieman […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *