Blogit
Aurinko ja kuu

Kylvön aika!

IMG_7580

Nojoo, olisihan sitä voinut aktivoitua jo pari viikkoa sitten, mutta viikot vierii ja aikaa ei mukamas ole ollut, joten nyt, joutilaana päivänä sain kylvöpuuhat aluilleen. Kuistin kukkahyllyt ovat odotelleet tyhjinä jo parisen viikkoa. Kuistilla on ikkunat kahteen suuntaan. Aamuisin tulee aamuvaloa ja iltapäivällä sinne paistaa aurinko.

Mies oli nähnyt jossain netissä loistavan idean kylvää siemenet kananmunan kuoriin. En tietysti ollut ennakoinut tätä, olisin voinut kerätä munankuoria pitkin viikkoa talteen, joten rikoin munat vasta nyt. Teen niistä illalla lettuja. Munankuoriin tehdään reikä pohjaan. Paras tapa oli laittaa pohja työpöytää vasten ja painaa neulalla reikä läpi. Huuhtelin kuoret, mutta ehkä se ei ollut tarpeellista.

IMG_7561

IMG_7570

IMG_7572

Laitoin turvekiekot turpoamaan ja leikkasin ne sitten puoliksi, koska ne turposivat aika suuriksi. Turvekiekonpuolikas munankuoreen, kuori munakennoon ja siemenet sinne. Murskasin pari turvonnutta kiekkoa ja ripottelin siitä siementen päälle hieman. Tämä onkin tosi kätevää, sillä munankuoret voi laittaa sellaisenaan maahan, kun sen aika tulee. Munankuoret hajoavat maahan ja ravitsevat kasveja samalla. Ensin versot tietysti koulitaan, mutta ne voi koulia toisiin kuoriin. Täytyy alkaa kerätä kuoria nyt.

Hyllyllä itää nyt sitten porkkanoita, tomaattia, kesäkurpitsaa, rosmariini ja kukkasia perhosia varten. Persiljan meinaan laittaa suoraan maahan. Loput yrtit taidan istuttaa valmiina taimina sitten, kun sen aika on.

Tosi jännää! Mitähän tästä aloittelevan keittiöpuutarhurin urasta nyt sitten tulee… Fiasko vai totaalinen hurahtaminen?

IMG_7584

IMG_7582

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *