Blogit
Aurinko ja kuu

Kuvaukset kotona -kuvat kameran takaa

IMG_4833

IMG_4834

Tänään oli kuvauspäivä. Meidän kotia kuvattiin Meidän talo -lehteen. Ihan kauheeta, miten sitä alkaa suurennuslasilla tarkastelemaan kotiaan ja puunaamaan hullun lailla. Vaikka aivan hyvin tiedän, että kaikki ei näy kuvissa PLUS haluaisin, että koti näyttää asutulta, eikä autiolta sisustuslavasteelta. Vaikeaa on löytää kultainen keskitie. Meidän koti kun on muutenkin vielä sellaisessa muuton jälkeisessä välitilassa, eikä elämisen jälkiä hirveästi vielä edes ole (ah, miten näitä kuukausia tulen kaipaamaan vuoden päästä, kun tapetit on koiran kuolassa ja lattiat täysin naarmuuntuneet ja kolhuilla). Sain eilen vasta silitettyä ja laitettua keittiön verhot paikalleen ja huomasinkin ne liian pitkiksi, mutten ehtinyt tehdä asialle mitään. Pari muutakin juttua olisi pitänyt ehtiä, mutta tuskin niitä valmiissa kuvissa huomaa (??!!).

IMG_4828

IMG_4843

Kuvia rakennettaessa kamerassa näkyvät alueet siivotaan ja järjestellään kuvaan sopivaksi, jotta tietystä kuvakulmasta näkyisi kaikki mikä halutaan näkyvän, oikeissa suhteissa. Varastokontin tyhjennyksen yhteydessä on sisälle taas ajautunut kaikenlaista pahvilaatikkoa ja tavaraa, joilla ei ole vielä paikkaa. Niitä sitten siirtelin huoneesta toiseen kuvia pakoon. Oikean kuvan takana olevat tilanteet ovatkin helposti mielenkiintoisempia kuin itse sisustuskuva. Olen tehnyt työkseni paljon kuvausjärjestelyjä, joten se puoli sujuu kyllä ihan rutiinilla, kuten myös työryhmän ruokkiminen -tässä tapauksessa minun ja kuvaaja Paavon. Kuvauksissa päivät helposti venyvät ja on tärkeää muistaa syödä, muuten ei jaksa iltapäivästä enää keskittyä tekemään kauniita kuvia. Sisustuskuvissa kun ratkaisevaa on valo. Pienet epäkohdat siisteydessä tai kalustuksessa näkee vain itse. Valmiissa kuvassa kukaan ei niihin kiinnitä huomiota. Pitää myös osata ottaa huomioon kuvan koko ja julkaisualusta. Nettikuvista voi zoomata ja tarkastella pikkuruisiakin yksityiskohtia. Lehtikuvista ei.

Juttu meidän talosta tulee ulos Meidän Talo -lehdessä kolmessa osassa, numeroissa 5, 6 ja 7. Jokaisesta kerroksesta juttu erikseen. Jännää.

IMG_4845

IMG_4836

Kommentit (1)

  1. Yksi hyvä syy – Meillä Kotona -blogit

    […] -lehdet on se, että siellä on jutut meidän remontista kerros kerrallaan. Postasinkin kuvauksista täällä aikaisemmin ja nyt jutut tulevat […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *