Blogit
Aurinko ja kuu

Kun maalämpö takkuaa

IMG_0369

IMG_0371

Meille asennettiin syksyllä saneerauksen yhteydessä Seneran maalämpösysteemi. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä lämmön ja käyttöveden riittävyyteen, kunnes tytär tuli tänään kylvystä valittaen, että ei saanut kylpyvettä lämpimäksi. Aluksi tuli kuumaa, mutta sitten loppui. Eikun soittamaan teknisen tukeen, joka on kyllä todella hyvä asia ja sen mahdollisuus kannattaa selvittää maalämpöä valittaessa. Koska vanhan öljypannun kanssa oli niin monta ongelmahetkeä ja aina pelko siitä, että nyt se pamahti lopullisesti huomasin, että nytkin sydän jätti lyönnin väliin. Onneksi turhaan.

Saimme hieman riittämättömän käyttöönottokoulutuksen, sillä emme muista koulutuksesta yhtään mitään. Kumpikaan. Pumpussa on sihti, joka pitää silloin tällöin puhdistaa, erityisesti kuukauden päästä asennuksesta. Nyt asennuksesta on kulunut kohta neljä kuukautta, eikä olla osattu sitä puhdistaa. Netistäkin yritetty katsoa videoita. Mutta tämä vika ei kuulemma johtunut siitä.

Pitkän puhelinpalaverin tuloksena selvisi, että putkistossa oli vain ilmaa, johtuen alun asennussäädöistä. Kai sitä sitten pikkuhiljaa opitaan tuon uuden systeemin kanssa pelaamaan, ihan niin kuin jouduttiin pikkuhiljaa opettelemaan vanhan öljypannunkin oikut. Muistaakseni vasta kolmantena talvena päästiin pannun kanssa yhteisymmärrykseen, jonka jälkeen sitten alkoivatkin probleemat ja uuden lämmitysjärjestelmän suunnittelu.

Nyt, pikkuhiljaa kasvatetaan vanhoja arpia umpeen ja opetellaan huoltamaan ja luottamaan uuteen lämmitysjärjestelmään. Ja konttiakin on saatu tyhjennettyä ja entinen autotalli, nykyinen tekninen tila, pikkuhiljaa järjestäytyy. Miten huojentavaa.

IMG_0374

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *