Blogit
Aurinko ja kuu

Kivialueiden pohjatyöt

IMG_6342

IMG_6344

IMG_4410

Yhteistyössä Ikikivi.

Taas lähestytään valmiimpaa! Kivialueen pohjatyöt alkoivat. Meillä on nyt kaksi päivää pyörinyt pihalla kaivinkone. Tilasimme kivien asennuksen ja pohjatyöt Ikikiven yhteistyökumppanin kautta (Rainset oy), sillä oma urakoitsijamme ei ehtinyt niitä tekemään. Ainakin tähän mennessä homma sujuu hyvin ja tehokkaasti.

Kaivinkone ja sen mukana mies, tuli kaivamaan ja muokkaamaan kivialueelle pohjia. Valitsimme Ikikiveltä 5-10 cm paksut isot Nilsiän liuskekivet, joten niille piti kaivaa hieman syvempi pohja, jotta kivien pinta yhdistyisi salaojasokkeleihin kauniisti ja kivet pysyvät vuosikaudet, ellei iäisyydenkin paikoillaan, kuten on tarkoitettukin. Puoli metriä oli alunperin tarkoitus kaivaa pohjia varten syvyyttä, mutta salaojien päälle asennetut eristelevyt tulivatkin vastaan hieman aikaisemmin. Kaivettiin siis 30 cm ja se riittää kyllä. Mursketta ja kivituhkaa laitetaan hieman ohuempi kerros. Kivialueen pohjalle asetettiin kangas estämään kasvillisuutta, päälle kivimurske, olikohan se 0-32 mursketta ja nyt pohjia lanataan tärisyttimellä tiiviiksi. Ja tietysti kaadot otetaan myös huomioon tässä vaiheessa jo. Seuraavaksi tulee kivituhkakuorma. Terassialueelle tulevan muurattavan grillin kohdalle asennettiin eristelevyä routasuojaksi murskeen alle.

Koska pihan pintaa kaivettiin ja muokattiin, jäi multaa tietysti ylimääräistä melkoinen kasa. Se onneksi sopii meille mainiosti, sillä piha on ollut aika kuoppainen. Näin pihan pintaa saatiin kivasti nostettua ja tasoitettua tulevan nurmikonkin osalta. Lisäksi meinaan rakentaa uuden ison kukkapenkin pihalta löytyneistä luonnonkivistä, joten multaa kasattiin myös valmiiksi sitä varten varatulle paikalle.

Eniten odotan kivetyksen helpottavan tätä koko saneerauksen aikana vallinnutta mullan, hiekan ja mudan täysin holtitonta kulkeutumista sisälle. Erityisesti Myrsky-koiran tultua on olo välillä suht epätoivoinen. Tietty se, että pihasta tulee kaunis ja saadaan upea terassialue, on toinen iso juttu, jonka kivetysalue tuo tullessaan. Kunnolla nauttimaan päästään vasta ensi kesänä, kun hankitaan terassikalusteet (ellei nyt löydy alennuksella jotain sopivia) ja muurataan grilli. Pikkuoven ja autotallin välikin kivetetään.Se oli ennen kalliovuorenkilpien valloittama viheralue. Siihen saan sitten kahvipöydän ja ruukkupuutarhan. Voi että odotan jo ensi kesää!

Kivistä tarkemmin lisää myöhemmin, mutta tässä Ikikiven kuva valitsemistamme kivistä. Kivi on tuollaista monisävyistä luonnonkiveä. Sopii hyvin meidän talon väriin.

p.s etsi ensimmäisestä kuvasta koira!

Näyttökuva 2016-08-24 kello 15.59.47

Kommentit (1)

  1. Anna

    Huh, meillä oli kesällä 10 viikkoa kestävä salaojaremontti ja siitä 5 viikkoa melkeinpä pelkästään kiveyksen pohjien ja itse kiveyksen tekemistä. Oli urakka , mutta kannatti. Nyt piha on kaunis, siisti ja mikä tärkeintä toiminnallinen. Ei enää kuraa ja multaa sisälle (ainakaan niin paljoa). Teillä näyttää ihanalta sisällä ja ulkona! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *