Blogit
Aurinko ja kuu

Keittiö alkaa valmistua!

IMG_4200

Kaupallinen yhteistyö Stala

Tämä on se hetki, jota olen odottanut eniten, josta remontin suunnittelu alkoi ja jonne ostin ensimmäiset uudet asiat ennen kuin remontti edes alkoi. Huhtikuussa, Belfastissa, Irlannissa inspiroiduin valtavasti muutamasta kahvilasta ja ostin kaupungista keittiökaappien nupit. Nyt ne nupit on kiinnitetty kaappeihin. Se on kuulkaa jotain se!

IMG_0171

Keittiön suunnittelu alkoi toden teolla, kun olin päättänyt lattioiden värin. Ensimmäisenä valitsin lieden. Lapsuuden kodeissani on aina ollut kaasuliesi ja ensimmäisessä yhteisessä kodissa mieheni kanssa myös. 10 vuotta olen haaveillut kaasusta ja nyt toteutin unelmani. Työni vuoksi on myös tärkeää, että liesi on tehokas ja luotettava. Myönnän, että haaveilin Aga-liedestä. Voi luoja, miten upeita ne ovat. Ruotsissa kuulemma perintökalleuksia –eikä ihme, sillä saatuani hinnat (Agan edustusta ei ole Suomessa) meinasin pyörtyä! Meille tuleva Ilve-liesi, Gasumin kautta, ei ole sekään ihan halpa, mutta päätin, että jos lapset saavat poreammeen, minä saan hienon lieden. Ja siitä se sitten lähti.

Alakaapit ovat Ikeasta. Meillä on jo kahdessa kodissa ollut Ikean keittiökaapit ja ollaan aina oltu tyytyväisiä. Mokasin hanan kanssa. Olin vahingossa tilannut hanan ilman pesukoneliitäntää. Niinpä veden saanti keittiöön siirtyy muutamalla päivällä eteenpäin. Yläkaapeiksi tulee 50-luvun vanha kaappi ja avohyllyjä.

Stalan tiskipöytä saapui viime torstaina, juuri ajallaan. Stalalta korostettiin, että tasot käyvät minkä vain keittiökokonaisuuden kanssa, kunhan mitat saadaan oikein. Vähän kyllä jännitti, että istuuko taso kaappien päälle ja miltä se lopulta näyttää livenä. Kyllä tulee mahtava fiilis ja onnistumisen tunne, kun hommat loksahtelee paikoilleen. Tiskipöydällä saan työtilan maksimoitua keittiössä. Sitä kun ei paljoa ole. Tästä työtasosta on tarkoitus tulla leivinlauta, leikkuutaso ja voileipäpiste. Toivon, ettei siitä tule tavarankerääjä. Toivon todella.

IMG_4182

IMG_4183

Asentaessa tuli kuitenkin eteen pieni probleema, joka kyllä ratkaistiin aika nopeasti. Ensin näytti siltä, että tiskitasoa ei saakaan kiinni kaappien etuosassa olevasta listasta. Takareunasta tason sai normaalisti kiinni, mutta etureuna vaatii luovuutta. Onneksi remppajengi on suht kekseliästä ja he saivat tason kiinni kiinnittämällä ruuvit tiskitason syvyyssuunnassa meneviin paneeleihin. Olisi tuon varmaan itsekin pystynyt pähkäilemään… Lisäksi kaapin ja tason väliin laitettiin varmuuden välttämiseksi pienet metalliset korokepalat, jotta kaapit ja pesukone avautuvat varmasti osumatta tiskitason alareunaan. Tiskikoneen kohdalle liimattiin paneeliin vettä eristävää teippiä. En uskalla vielä poistaa suojamuovia tason päältä, koska sen yläpuolelle asennetaan vielä kaappi ja hanat on laittamatta.

Kaikki on vielä ihan levällään. Täytyy vaan malttaa… vielä malttaa hetki…

IMG_4186

Lisää Stalasta ja mitoituksesta aikaisemmassa postauksessani.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *