Blogit
Aurinko ja kuu

Katolla imuroidaan ja yllätys No x

IMG_3123

Istuin tiistaina sisällä meidän yläkerrassa skannaamassa asiakirjoja  ja yläpuoleltani kuului imurointia. Kattoa purettiin ja tyhjennettiin sisävuoraukseen saakka. Telineet rakennettiin maanantaina ja nyt perjantaina on jo puolet katosta valmis, kattopeltejä vaille.

IMG_3117

Sain sitten Antilta varovaisen puhelun, johon vastatessani tajusin heti, että tämä ei ole kiva puhelu. Katon sisään oli päästy kurkistamaan ja selvisi, että katon rakenteet ovat riittämättömät asialliselle eristykselle ja tuuletukselle.

Tuomio kuului: Kattoa pitää korottaa.

Kysymys kuului: Korotetaanko ulkoa, jolloin pitää tehdä uusi rakennuslupahakemus vai madalletaanko sisältä yläkerran kattoja 15 cm, jolloin kaikki pinnat menevät uusiksi ylhäälläkin?

Pyysin mietintäaikaa ja Antti sopi palaveriajan arkkitehdin kanssa aamuksi. Yön aikana Antti oli piirtänyt useamman rakennevaihtoehdon ja päätynyt ratkaisuun, joka vaatisi mahdollisimman vähän katon korotusta. Kattoa korotetaan 10-15 senttiä. Älkää vain kysykö, että miten. Kattoon ei saada nyt kaikista suositeltavinta eristettä, kuten ekovillaa, vaan nyt käytetään eristelevyjä, joilla saadaan varsin toimiva eristys ja ilmanvaihto. Täytyy vielä haastatella Anttia tarkemmin, jotta ymmärrän, että mitä kaikkea katon eristeissä nyt on. Tällä kuitenkin säästettiin se, ettei kattoa tarvitse korottaa puolta metriä (joka ei kai olisi ollut edes mahdollista). Tämä on siis vain minun, täysin maallikon selitys omin sanoin siitä, mitä on tehty.

Yllätyksiä on nyt tullut sen verran, että on pakko sopia neuvottelu pankkiin lainan ottamiseksi. Sellaista se on. Perääntyäkään ei enää voi. Katon huonompikuntoinen puoli, se johon tulee laajennus, on vielä avaamatta. Se jää ensi viikolla nähtäväksi. Suurin osa katosta siltä puolelta rakennetaan uudestaan laajennusta varten.

IMG_3108

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *