Blogit
Aurinko ja kuu

Karvanlähtöaika

IMG_7522

Kevät tuo kaikenlaisia lieveilmiöitä kuten, että aurinko paljastaa kaikkien pintojen pölyt ja koiralla on karvanlähtöaika. Tämä on Myrsky-koiran ensimmäinen karvanlähtö ja voi veljet, että sitä karvaa lähteekin noin isosta ja pörröisestä koirasta.

Onneksi karva on karkeaa ja irtoaa tuppoina, joten sitä ei lentele joka paikassa. Kun karvanlähtö alkoi, imuroin joka toinen päivä herne nenässä, mutta sitten jostain Facebookin koiraryhmästä sain vinkin käyttää  kihveliä ja harjaa -helpompaa kuin ainainen imuroiminen. Sitäpaitsi imuri täyttyy tosi nopeasti koirankarvoista. Älytöntä, ettei tuollaista ole itse tajunnut aikaisemmin, mutta en olekaan mikään siivoamisen ihmelapsi.

IMG_7528

IMG_7536

Siivousvälineenikin ovat välttävän laatuisia ja kuntoisia. Tiedän, että niihin pitäisi panostaa enemmän ja se heijastuisi saman tien käyttömukavuuteen, mutta tuntuu todella turhauttavalta sijoittaa pölynimuriin monta sataa euroa. Tuon laatuhomman huomasin käytännössä noissa kihveleissä ja harjoissa. Kun päätin hankkia yhden joka kerrokseen, ostin jostain 14 eurolla kaksi kappaletta. Nehän hajosivat käsiin heti ensimmäisellä siivouksella. Kahva irtosi ja harja pyöri ympyrää ja ne kaatuivat -eivät pysyneet edes pystyssä itsekseen. Hermo meni. No, ostin sitten kaksi hieman kalliimpaa keskikerrokseen ja kellariin. Yläkertaan ei pölyä jostain syystä niin kerry.

Kun jonkun pienen asian, kuten kihvelöinnin, ottaa tavaksi, niin pian se sujuu jo ajattelematta. Kihvelin ahkeran käytön lisäksi nypin irtoavat tupot lenkillä ollessamme ja harjaan Myrskyn ennen sisälle tuloa, mikäli turkki ei ole märkä (jota se useinmiten ikäväkyllä on) ja tyttären lempiharrastuksia on nyppiä koirasta karvatuppoja televisiota katsellessaan. Myrskyn karvat ovat siis jotakuinkin hallinnassa.

IMG_7534

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *