Blogit
Aurinko ja kuu

Kaivataan ideoita! Hankala porrastasanne.

IMG_2939

IMG_2938

Tämä pikkuoveksi kutsuttu sisääntulo on kadulta tullessa se, joka näkyy ensimmäisenä. Ihmiset, jotka eivät ole olleet meillä aikaisemmin pyrkivät tästä aina sisään, vaikka me itse pidetään pääovena pihan perällä olevaa kuistin ovea. Sitä ei voi nyt käyttää ollenkaan salaojituksen vuoksi ja pikkuovi on nyt ainoa sisäänkäynti sekä meille että remonttiväelle.

Normaalisti tätä pikkuovea käyttää oikeastaan vain mies ja minä, tullessani kaupasta, koska ovi on lähempänä keittiötä. Portaikko menee remontissa uusiksi. Muovimatto lähtee, portaat pinnoitetaan mikrosementillä ja minä haaveilen maalaavani niihin jotain kivaa, kuten räsymaton tms. Seinät joko maalataan tai tapetoidaan.

Ongelmana on kengistä portaikkoon tuleva hiekka ja lika ulkoa, sekä portaikkoon kertyvät kengät. Myös takkeja, miehen takkeja kertyy yläoven vireen pieneen naulakkoon niin, että yläovi on hankala sulkea. Portaita pitkin mennään saunaan paljain jaloin, joten on kurjaa, että se on aina likainen. Portaikkoon kertyy helposti myös lajitteluun meneviä roskapusseja, kuten maitotölkkejä ja pahveja.

Kysymys kuuluu: Miten kengät saisi portaikossa järjestykseen? Miten saisin portaikon pysymään siistinä? Pakottamalla miehen käyttämään kuistin ovea? Luulen, että se on käytännössä mahdotonta, koska kätevyyden vuoksi myös minä käytän ovea sillointällöin, eli ulko-ovikäyttöä ei voi kokonaan rajoittaa. Olisi niin mukavaa, että saunaan ja kodinhoitohuoneeseen vievät portaat olisivat puhtaat ja esteettömät.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *