Blogit
Aurinko ja kuu

Kahvipöytä

IMG_6041

Aika harvoin olen näin suunnitelmallinen tai vieraanvarainen, mutta selkeästi aivoissani on nyt jokin hetkellinen rentoustila, kovalevy ei ole niin täynnä ja on energinen olo. Miehen serkku oli tulossa kylään moikkaamaan Myrsky-koiraa ja leivoin juustopiiraan. Tämä on luottoreseptini. Sitä voi muokata mieleisekseen aina tilanteen ja muiden tarjottavien mukaan ja on superhelppo, etenkin jos käyttää valmispohjaa. Jujuna on täyteseos, johon voi lisätä mieleisensä makuainekset. Tällä kertaa tein juustopiiraan Emmentalilla, vuohenjuustolla ja yrteillä. Pohjana on rukiinen valmispohja.

Makeina herkkuina pöydällä on Pirkan pakaste-Macaronseja, jotka ovat oikeasti yllättävän hyviä ja turkkilaisia herkkuja, Baklavia, jotka ovat salainen intohimoni. Puhoksessa (Itä-Helsinki) on maailman paras turkkilainen Alanya Market. Sieltä mies käy usein ostamassa Fetaa, lammasta, oliiveja, maustekastikkeita, mehuja ja… baklavaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

IMG_6043

Kahden juuston piiras

8 annosta

25 cm vuoka 

1 Rukiinen piirakkapohja (Pirkka oli tosi hyvä)

150 g créme fraîche

1 kananmuna

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

150 g Emmental-juustoraastetta

n. 150 g pehmeää vuohenjuustoa

Basilicaa

Timjamia

Ruohosipulia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa créme fraîche ja kananmuna tasaiseksi sekseksi. Hienonna yrtit (yhteensä noin 1 dl hienonnettuna). Lisää seokseen mausteet, yrtit ja juustot.

Voitele vuoka. Painele valmispohja ohueksi voidellun vuoan pohjalle. Paina pohjaan haarukalla reikiä ja laita pohja 10 minuutiksi esipaistumaan uuniin. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen, nosta pohja uunista, kaada täyte pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Anna paistua 20 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *