Blogit
Aurinko ja kuu

Rapea, makea, kirpeä raparperipavlova

IMG_7828

Pavlova on ehkäpä helpoin ja vaivattomin herkku mitä tiedän. Itse marengin fyysiseen valmistamiseen menee noin 10 minuuttia ja sitten vain uuniin. Raparperit ovat nyt juuri kasvattaneet tarpeeksi pitkät varret, että niitä voi jo käyttää, niinpä tein viikonloppuna hetken mielijohteesta raparperi-mansikkapavlovan. Mun raparperit on vielä taimeina kukkapurkeissa, mutta kaupasta saa meheviä varsia.

Raparperihilloke

4 keskikokoista raparperin vartta

0,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

Marenki

4 munanvalkuaista

2 dl sokeria

Täyte

2 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai  2 purkkia vaniljaista makurahkaa

1 l mansikoita

0,5 dl kookoshiutaleita

Valmista marenki. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen tai 150 asteeseen kiertoilmalla. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Levitä kaksi pyöreää marenkipohjaa omille pelleille leivinpaperille. Marenki ei kohoa, joten se jää sen kokoiseksi ja paksuiseksi kuin sen levität. Pohjat kannattaa tehdä noin 2-3 senttimetriä paksuiksi. Anna marengin paistua eli kuivua uunissa noin 90 minuuttia. Marenkipohjat ovat valmiit, kun ne tuntuvat kevyiltä nostettaessa ja irtoavat helposti leivinpaperilta. Sammuta uuni, laita jotain uunin oven väliin, jotta se pysyy rakosillaan ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Tee sillä aikaa raparperihilloke.

Leikkaa raparperin varsista puiset päät pois ja pese varret. Leikkaa noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja lisää raparperit. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia, kunnes kattilassa on paksuhkoa raparperihilloketta. Se jähmettyy vielä hiukan jäähtyessään.

Kun marengit ovat jäähtyneet, vatkaa vaniljavaahto, leikkaa mansikat viipaleiksi ja säästä muutama kokonainen  koristeeksi. Levitä hilloketta toisen marenkipohjan päälle, ripottele päälle mansikoita ja levitä vaniljavaahtoa. Aseta toinen marenki päälle, koristele vaniljavaahdolla, mansikoilla ja kookoshiutaleilla. Nauti heti!

IMG_7833

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *