Blogit
Aurinko ja kuu

Hei, kylppärissä on kaakeleita seinässä!

IMG_2940

IMG_2944

IMG_2947

En voi uskoa tätä ihmettä! Kylppärin seinään on tämän päivän aikana ilmestynyt kaakeleita!  Ja saunan koolaukset edistyvät vauhdilla. Joskus aina tuntuu, että urakassa ei tapahdu mitään ja sitten taas tapahtuu niin paljon, että päätä huimaa.

Tänään myös etsittiin vuotavaa lämpöputkea ja se paikallistettiin sulkemalla ja avaamalla eri verkot tulppaamalla (mikäli oikein ymmärsin). Vuoto huomattiin, kun pattereihin yritettiin laskea vesi, eikä paineet pysyneet putkissa. Jotain tällaista olin aavistanutkin, kun patterit ovat lämmenneet epätasaisesti. Nyt vaan jää selvitettäväksi, että onko jossain ollut isompikin vuoto. Miten ja milloin se selvitetään jää nähtäväksi. Nyt ei ainakaan vuoda enää, sillä se kohta on suljettu ja näinollen olkkarin patteri ei lämpene ennen tammikuuta, jolloin lämpöputket asennetaan lopullisesti.

Teini odottaa kylppärin valmistumista kuin kuuta nousevaa ja kyllä mekin. Nyt näyttäisi siltä, että kylppäri valmistuu suihkuvalmiiksi tämän viikon loppuun mennessä, eli ennen urakoitsijan ansaittua kahden viikon kesälomaa. Jännitetään nyt kuitenkin loppuun asti. Aina voi käydä jotain. Eikä siinä mitään, pihasuihku on palvellut erinomaisesti.

Koska sade lisääntyy syksyn myötä aion tämän kahden viikon remonttiloman aikana käyttää saunaa pyykinkuivaushuoneena. Nyt pyykit roikkuvat ulkona päiväkaupalla kuivumassa sateiden vuoksi.

Sellainenkin juttu kaakeleista tiedoksi vaan muillekin, että tilasin kylppäriin kahta erilaista kaakelia. Niitä kuuluisia Marokkolaisia ja sitten ihan tavallisia mattavalkoisia. 20 x 20 cm piti molempien olla, mutta silti kokoeroa on 2 mm. Siinä joutuu kaakeloija kikkailemaan, jotta kaakelit saadaan seinän kulmassa osumaan jotenkin kohdilleen. Ehkä leveämmät välit toiseen tai jotain… Mitään keinoa tämän epäkohdan selvittämiseksi etukäteen ei ollut, eikä tullut mieleenkään, ennenkuin kaakelit laitettiin fyysisesti vierekkäin. Että kaikkea sitä…

Olen koko päivän tehnyt töitä kotona, kun en toimistollekaan kerinnyt. Työn tekeminen kuitenkin katkeaa kokoajan remonttiasioilla ja olihan tuossa lapsen terveystarkastuskin aamusella. Toisaalta, hieman levottomalle sielulleni sopii tällainen poukkoilu tiettyyn rajaan saakka. Kun on pohtinut kaakeleiden kokoeroa, istuutuu sitä taas freessein aivoin tietokoneen äärelle. Seuraavaksi ruokaa, keskimmäisen lääkäri ja koulun vanhempainilta, johon onneksi mieskin pääsee, sillä kahdessa koululuokassa on vaikea olla yhtäaikaa. Heippa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *